vrijdag 16 augustus 2013

Meneren die zaad doneren


Iedereen heeft er de mond van vol. Baas in eigen buik. Kindje krijgen, kindje aan stukjes laten hakken in de baarmoeder
onder het mom van abortus, het kan allemaal. Kindjes in de baarmoeder zijn vogelvrij, je kunt er mee doen wat je wilt. Zodra ze uit de baarmoeder komen en je drukt er dan een door de patatfrietsnijder, heet het moord, maar zolang ze nog in mamma’s buik vertoeven, kan er gehakt en gesneden worden. Soms vraagt een mens zich wel eens af welke halve gare die wetten bedenkt die ons en al het leven zouden moeten beschermen?

Ik noem de kinderen die door een donorvader verwekt zijn. De moeder heeft een keus, de “vader” heeft een keus, de onechte vader heeft een keus, maar wie anders dan het kind zelf is het kind van de rekening? Wie ontnam haar/hem de kans om te weten wie zijn vader is? Door de wet is anoniem rukken en je zaad in een potje storten beschermd. De rukker (zaaddonor) moet al een pervers mannetje zijn dat geilt bij de gedachte dat zijn kwakkie bij een vreemde vrouw wordt ingebracht, is door de wet beschermd om anoniem te blijven.

Natuurlijk gooit die donor het op zijn gevoel voor hulpvaardigheid etc. maar ik geloof er geen bliksem van. Volgens mij is het gewoon een oversekst figuur die graag slagroom klopt.

Wat ik wil zeggen is dat een kind dus bewust verwekt wordt zonder dat het ooit zal weten wie de echte vader is. Kunnen en mogen wij een kind dit wel ontnemen ter wille van ons zo nodig een kind willen verwekken, kost wat het kost? Is het niet schandalig egoïstisch van de mens die een kind zoiets aandoet? Als God ons één ding leert is het wel het belang van het weten wie je Vader is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.