maandag 19 augustus 2013

Enkel helse planeten


Steven hawking, die voor een van de knapste koppen van onze tijd schijnt door te gaan en een van de grondleggers van de big bang theorie is, heeft al zijn eerdere theorieën over de structuur van het heelal herroepen. Hij verdwaalt nu in theorieën over parallelle universums en eigenlijk zegt hij de draad van zijn eigen mening en berekening een beetje vreselijk kwijt te zijn. God zegt het in Zijn woord al dat een mens die de Schepping buiten de Schepper wil verklaren, vast zal lopen in zijn eigenwijsheid. Aan kinderen is geopenbaard, wat voor de knapste wetenschappers verborgen is.

Men ging er ook vanuit door de nieuwe technieken en ruimte telescopen, volop planeten te vinden als de aarde waarop wij leven. Maar het enige dat men ontdekte is dat onze wereldbol uniek is in heel zijn wezen. Gelijk de aarde is er tot nog aan toe maar eentje gevonden en daar leven u en ik op. Al de andere planeten die men om andere sterren (zonnen) ziet draaien, blijken helse bollen die onze grootste nachtmerrie tot een sprookje degradeert. We zien steeds weer dat al de wetenschappelijke meningen over leven op andere planeten grote vergissingen zijn.

2 opmerkingen:

 1. Volgens astronaut Kuipers gaan wij ons uiteindelijk "koloniseren op Mars". Nergens is het zó mooi dan op aarde. Het het was ooit nog veel mooier.. Geen enkele planeet die er ook maar iets in de buurt komt. En toch vind men de kale planeten interessanter dan de ongekende schoonheid om ons heen. Vreemd, maar wijsheid verdwijnt vaak bij het volwassen worden..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad vreemd.
  Wetenschappelijk gezien niet heel erg makkelijk.
  Ze hebben op aarde ook een biosfeer proberen te maken in de jaren 80 was dat volgens mij. Lukte ze ook niet, en dat was op aarde.
  Irrigeer een woestijn zou ik zeggen, kunnen ze ook niet. Maar we gaan Mars koloniseren.

  Ach we moeten toch wat met ons geld he?

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.