zaterdag 31 augustus 2013

Denk je wel eens aan de dood?


De Bijbel houdt ons voor dat wij op een goede manier het leven mogen genieten, voor zover dit binnen de mogelijkheden ligt. Maar dat wij bij al dit genieten moeten beseffen dat de eeuwigheid nog veel langer duurt dan de korte tijd welke wij nu op aarde leven.

Ons leven is een damp, zegt Gods woord en hoe waar dit is overvalt je in ieder geval elke keer als je een begraafplaats bezoekt.
Ik liep gisteren over de oude begraafplaats in de korte akkeren en las de namen op de verweerde stenen. Hier rust Hendrica, hier rust onze lieve vader, hier rust, hier rust, hier rust. Eigenlijk een vreemde kreet want op deze plaats rust enkel het omhulsel en zelfs van echt rusten is geen enkele sprake. Het lichaam vervalt tot stof en onder de meeste zerken en stenen is niets meer te vinden.

De apostel Paulus zegt zo duidelijk zegt dat hij ter wille van de gemeente Gods nog even op aarde blijft, maar als het aan hem ligt hunkert om zijn intrek bij de Heer te nemen. Dat zet een dikke streep door de dwaling van de zogenaamde getuige van Jehova die menen dat de gelovigen in de graven blijven rusten. Daar gaat geen enkele troost  van uit! De Bijbel leert dat als wij na ons sterven onze intrek niet in de hemel mogen nemen wij de beklagenswaardigste mensen op aarde zijn.

Maar gelukkig mogen wij dat wel, enkel is het tegenovergestelde ook waar. Zij die in hun hart de Zoon afgewezen hebben zullen de hemel niet beërven. Dat moet een hel zijn. Erger dan een kind dat iedereen in een oneindige speeltuin ziet spelen en er zelf nooit in mag. Erg hels allemaal. Maar aan God ligt het niet. Kies dus heden waar je de eeuwigheid wilt zijn…

2 opmerkingen:

 1. ik denk de laatste tijden heel veel aan de dood hoe het zal worden onze redding ..me zoon me collegas die op de ene of ander manier niks willen horen onze familie...u heeft het goed gezegd degenen die niet jesus aanemen zullen niet de hemel erven.

  wij die wel gered zijn kregen dat belofte en toch twijfel ik soms niet aan me redding maar of ik met al mijn gebreken welgevallig bent in gods ogen

  u heeft een goede punt hier
  bedankt weer peter voor het delen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ de simpele huisvrouw
  God ziet ons in Christus Jezus aan, DUS Hij kijkt naar ons met welgevallen. In zijn ogen zijn wij rein en onberispelijk in Jezus!

  @Peter
  Gisteren luisterde ik naar het lied 'death aint no big thing' (de dood stelt niet zoveel voor) en voor kinderen van God is dat zeker waar. Een bevordering tot heerlijkheid; bepaald niet iets om tegenop te zien!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.