dinsdag 18 juli 2017

Tandarts

Twee tanden

“Ik heb nog maar twee tanden,” sprak een oude vrouw. “eentje onder en eentje boven, maar prijst de Here, elke dag als ik eet, ontmoeten ze elkander.”


Moeder lijdt in stilte. Nou ja, lijdt? Haar overgebleven stompjes tanden onderop moeten eruit want die zijn dus echt slecht en geven problemen. Dat kan weer een hoop gedoe geven want hoe leg je een zwaar demente vrouw uit dat haar verrotte ondertanden eruit moeten?
Lastig, lastig, lastig allemaal. 

Deze week wordt er gekeken naar wat mogelijk is, want we leven wel eens waar in een moderne tijd, doch een tandarts die langskomt in een verzorgingstehuis blijkt waar moeder woont niet mogelijk. Dus we moeten met haar op pad en moeder is angstig voor alles wat buiten de muren van het tehuis gebeurt, dus dat kan nog wat worden. Ze begint al te bléren als ze naar buiten moet in de rolstoel dus een lekker klusje.


Ouder worden is een zegen, maar soms valt een en ander wat bij het ouder worden schijnt te horen nogal tegen. Zoals je tanden die beginnen te bederven. Geen idee wie dat bedacht heeft. De duivel misschien! Heer, ontferm U….