zaterdag 22 juli 2017

De vloekIs de vloek van God opgeheven? Een belangrijke vraag me dunkt. Ik zeg volmondig: nee.”
Toen de Schepper op grond van het niet naar Hem luisteren de aardbodem en alles wat er op en in leeft onder de vloek bracht, waardoor doorns en distels opkwamen. M.a.w. leed kwam over de aarde en zelfs in het lichaam van de mens zou dat leed doorwerken (voortaan zult u met moeite kinderen baren) en ook: u zult in het zweet uwer aanschijn de aardboden bewerken opdat deze vervloekt is.

We zien hier recht in de ogen dat de vloek ook door het kruis niet is weggenomen. Of komen in uw tuin en leefomgeving geen doorns en distels meer op? Is er geen leed meer? Is er geen dood meer? Is er geen ziekte meer?

We zien hier glashelder de dwaling van de charismatische groep, die met brillen op de neuzen, kunstgebitten in de monden, steunzolen in de schoenen en de zaden van doorns en distels onder de schoenzolen beweren dat de vloek is opgeheven in Christus.

Was dat maar waar, want dan waren we op de nieuwe aarde. Dat komt wel, zoveel is zeker. Maar misschien morgen, vandaag nog zitten u en ik ondanks het kruis met die vloek. Tot we tot de aardbodem terug zullen keren, zegt de Bijbel.