vrijdag 14 juli 2017

De rust

Vrouwen in reusachtige konten trimmen voorbij ons raam. Mag
het graag zien al dat geweld. Kom, kom, dames die kont is de reden dat uw man op u viel. Loop hem er nu niet geheel en al af want een vrouw is geschapen met rondingen en behoeft zich er niet voor te schamen.

Er heeft een hond voor de deur gescheten wat ik eerst weg moet halen voordat ik ga maaien zo anders zitten de vlokken in mijn overgebleven haar.
Het heeft er alle schijn van een mooie dag te worden dus dat is meegenomen. In de verte loeien wat koeien en de eerste meiden die graag paardje rijden fietsen alweer druk converserende voorbij.

Vanuit de hoge bomen bij verder woonachtige buren roept een Torenvalk .De geit tegenover ons huis, perst er keuteltjes uit die gelijken op pottertjes die pa altijd vrat tegen zijn keelpijntjes.


De rust valt op. Heerlijke stilte. Genieten dus. De rust is ondergewaardeerd in onze dagen. Overal is drukte. Jongeren fietsen door de prachtige stilte van de natuur met oordopjes in om vooral de rust buiten te sluiten. De rust wordt in onze tijd niet meer gezien als fijn maar als saai. En dat terwijl God zelf de rust als hoogste goed ziet….