zaterdag 22 juli 2017

Nico for DomineeNico is blij met de foto die we voor hem hebben uitgeprint. Keurig in stevig karton
in een mapje overhandigd maar, haha, Nico laat hem overal zien en trok hem verfomfaaid uit zijn binnenzak. Er zaten al slijtplekken op de foto en vol kreukels en een gat waar zijn sigaar zeker doorheen stak. Enfin, we beloofden hem de foto opnieuw uit te printen, maar dan moet hij hem wel boven zijn bed hangen. Dat gaat hij doen. Zeg hij….

Als blijk van dank kwam er een sigaar en een stukje Blues muziek op het mondorgel voor terug. Dat is iets waar wij ons zeer over verbazen. Bedoel dat stukje wederkerigheid in de vorm van een sigaar en een stukje muziek. Heel vaak komt er slechts: bedankt, als je iets voor iemand doet. Of erger nog, er komt geheel en al niets. Kan jij ff die fotoreportage voor me maken? Wil jij even die bruids-shoot doen? Wil jij ff mijn woning op de foto zetten hij wordt verkocht en…..Vragen, vragen, vragen en zo zelden komt er iets terug in de vorm van dankbaarheid.

Hele kerksystemen zetten je aan de kant omdat je volgens hen de foto's van de vakantie-bijbelweek in de verkeerde map hebt gezet.


Dat doet Nico anders. Er zit een mooi hart in die jongen, me dunkt. Misschien moeten we hem een keer laten preken want heel vaak raken dergelijke mensen een snaar die lange tijd onbespeeld is gebleven.