donderdag 20 juli 2017

De euromisleiding

Munten en bankbiljetten werden op 1 januari 2002 gelijktijdig ingevoerd in twaalf landen die deel uitmaken van de Europese Unie.


We zitten momenteel dus 15 jaar met die pisbak-stalen munt. Mist u het gezellige hoofd van ons lands-hoofd ook zo? Die lekker herkenbare munten! Nooit behoefde je de leesbril op om te zien wat er in de knip zat wat bij die rotzooi van euro-pisbak-staal altijd een gok blijft. Het blijven hoe dan ook vreemde munten.

Jammer, heel jammer maar na het bitter/zuur zou het zoet komen en hoe zoet is dat nu eigenlijk? Wel, dat een appel nu meer kost dan toen in guldens een lekker brood. Zo zoet is dat dus niet. Een tamelijk zure appel voor de dorst, me dunkt.

Van ons spaarvermogen is ook geen reet meer over want je krijgt geen rente meer. Betalen moet je en veel, want de belasting denkt er niet over u en mij minder te belasten nu we geen rente meer krijgen op eventueel spaartegoed. Betalen moet je en veel ook.
Een appeltje voor ruim een gulden vijftig. Wie had dat kunnen bedenken! Je moet niet terugkijken en niet omrekenen zegt het klootjesvolk. Nee, je mot je hoofd als een struisvogel in de grond prakken, nou lekker!

De Bijbel beschreef al dat er ooit een systeem zou komen waarin niemand kan handelen, kopen en verkopen zonder het teken van het beest. De computer die alle geldzaken over heel de wereld beheerst heeft overigens de bijnaam: het beest.
Maar daar kijkt u toch niet van op!

Nog een korte, korte, korte tijd dan komt Hij die alles omver zal werpen. Goddank….