zaterdag 13 juli 2013

Rookworsten en condooms

Vroeger moesten we al zondagse kleren aan. Niet dat we kerks waren, maar in mijn jeugd viel dat onder de noemer: netjes.
In deze tijd is dat gebruik deels teloor gegaan. Er is campingkleding voor in de plaats gekomen. De kreet:"denk aan je nette broek," heeft zijn betekenis verloren. Het is alles je reinste "mammoet keutel stijl geworden". Maar of het ook mooier is? Ik heb eens zo'n flodderbroek aangetrokken en voelde me er in als een rookworst in een goedkoop condoom. Het zal allemaal wel aan mij liggen. Zelfs mensen die naar de kerk gaan hebben zo iets van: God kijkt niet naar kleren. Hoewel daar veel inzit, zouden ze toch de kledingvoorschriften in het oude testament eens moeten lezen. Ieder moet doen wat hij denkt dat goed is, maar ik denk dat jij als christen straks ook raar op zal kijken als de Heer de nieuwe witte kleding uit gaat delen. Want misschien zit er tussen al die witte koningskledij wel een spierwit flodderbroekje voor hen die geen waarde hechten aan kleding!

3 opmerkingen:

 1. Weet je Peter, hoewel ik je foto geweldig vind. Je er fantastisch gekleed uit ziet, zie ik je ook graag op een foto in je gewone kloffie.
  Je lijkt me gewoon een geweldige vent.
  En dat komt denk ik omdat het van binnen ook goed zit.
  Uiterlijk maakt de mens niet.

  Oke het is altijd leuk, om iemand leuk gekleed te zien, maar dat kan ook zonder een zondagse outfit.

  Wanneer je naar een dienst gaat en er nette kleren voor aan trekt is dat prima.
  Maar doet iemand dat niet, vind ik dat ook prima, want hij of zij gaan tenslotte naar de kerk. Het gaat wat mij betreft om de hartegesteldheid. Vast fout geschreven maar hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.
  Er zullen ook mensen zijn die het finandieel niet breed hebben en en gewone outfit aan trekken. Als het schoon en fris is, is daar toch niks mis mee?

  Ik heb respect voor jou mening overigens. Zo zal ieder die voor zichzelf hebben.

  Lieve groetjes
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk Wil dat de noemer: het gaat om het hart, waar is.
  Doch ik denk ook dat als jij in je flodderbroek (als je er al een hebt haha) naar de koningin gaat, dat ze zich terecht mag afvragen of het niet wat gepaster kan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peter, oh man, flodderbroeken genoeg na al dat afvallen, ze zakken gewoon van de billen dus ja die heb ik en nee die draag ik al lang niet meer hahahahaha.
   Nee kijk, in flodderbroek zou ik niet gaan nee, maar niet perse reuze netjes. Gewoon netjes. Ja ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.
   Groetjes
   Wil

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.