woensdag 3 juli 2013

Geestelijke trucjes

In de loop der jaren dat ik christen mag zijn, heb ik er wat zien langskomen en nog altijd worden er boeken over volgeschreven. Hoe een christen succesvol kan zijn, hoe hij de stem van God kan verstaan, hoe hij een overwinnend leven kan leven, hoe hij een gezond en bovenal lang christenleven vol geluk kan krijgen, enfin de lijst is onwijs lang.
Dergelijke boeken, preken en levensovertuigingen hebben vaak één ding gemeen: ze plaatsen de mens centraal.
Het gaat om de mens, het gaat om jou.

Als we de bijbel goed lezen merken wij snel op dat het boek niet eens zozeer gaat over de mens en zijn redding, genezing of geestelijke wandel naar de hemel, doch wijst naar één persoon.
Het is Jezus die de centrale plaats inneemt in heel de bijbel. Het gaat in de eerste plaats om Jezus en pas daarna om Zijn bruid. Dat is misschien even slikken.

Laten we nou eens afleren om allerhande systemen, middelen, handigheidjes, trucjes menen te moeten hanteren om Jezus beter te leren kennen.
U hoeft niet te gaan liggen soaken, blessen, met opgeheven handen in een soort trance God te zoeken en te proberen de deur open te krijgen naar het hart van God. U hoeft niet in het zwart gekleed te gaan, geen hoedje te dragen en niet in nieuwe tongen te spreken.
De deur naar God is open en wie komen wil die mag.  Er is slechts één sleutel door welke de deur openging. Zijn naam is Jezus. Roep God maar aan in die naam en Hij zal antwoorden. Vergeet al uw boeken over succes en christen zijn. Over een overwinnend christenleven dat met opgeheven handen het beloofde land in bezit neemt.Vergeet al de babbels van die zalvende predikers die het allemaal zo goed weten waar de sleutel te vinden is.
Het leger van God marcheert op de knieën naar de hemel met Christus voorop. God laat zich enkel door Hem (Jezus) vinden en niet door uw trucjes…

6 opmerkingen:

 1. Zijn Naam is JEZUS. Al het andere heet EGO...
  Alle jannemannen, farizeers en vuurspugende hyperpinksteraars; het gaat te vaak om henzelf, om de mens, om 'succes' dus. Maar zoals je weer zo mooi verwoord Peter, alle trucjes ten spijt: het gaat slechts om Hem, om Jezus, de enige sleutel tot de Vader.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iemand die ik ken bad jarenlang hoe hij beter kon functioneren, beter zijn tijd in kon delen om in minder tijd hetzelfde werk te doen en nog meer van die dingen.

  Toen dacht ik, als ik hem was zou ik bidden 'Heer leer mijn luisteren'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja als kairos leeg is, blijft chronos onvruchtbaar, helemaal waar...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Peter, op welk email-adres kan ik je bereiken?
  Stuurde je een mail via "clintdemooij@versatel.nl" maar die krijg ik terug.
  groet van mij en hopelijk kunnen jullie genieten van de zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. clintdemooij apenstaartje hotmail.com Hans

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.