dinsdag 23 juli 2013

Gebed voor de "christelijke" homo

Wij leven in een wereld die in de zonde ligt. Daardoor ontstaan allerhande afwijkingen.
Ziekten, geesteszieken, gehandicapten, mensen met homoseksuele problemen etc en uiteindelijk de dood. Maar ook de kleine problemen als: acne, griep, kaalheid, verlies van tanden, achteruitgang van de ogen, grijs worden etc, het is alles het gevolg van de zonde. God heeft dit nimmer zo bedoeld, maar het is zo geworden.
Iemand die zonder benen geboren wordt is derhalve niet zondiger dan de mens die met benen ter wereld komt.
Iemand die ziek wordt, niet schuldiger dan een mens die zelden ziek is.
Een mens die heteroseksueel geboren wordt is niet beter dan iemand die als homoseksueel ter aarde komt.
Het is alles het gevolg van ons collectief in zonde geboren zijn en ons collectief zondigen.
Veel te gemakkelijk wordt naar de zieke, de dove, de blinde of naar de homoseksueel zijnde mens gewezen alsof het zijn (haar) zonden zijn die maakten dat hem/haar dit overkwam.
Dan komen de gebedsteams opgang en gaan in Jezus naam overal demonen uitwerpen en wijzen zo lekker van zich af. De betere, de gezonde, de geestelijke, de mannen en vrouwen Gods, die zeggen dat het jouw persoonlijke zonden zijn waardoor je dit overkwam.

Soms vraag ik mij wel eens af of mensen wel beseffen welk een karikatuur men op deze wijze van het christendom maakt? Of al die “gezonde” bidders wel beseffen dat het ook hun zonden zijn, waardoor deze wereld in de boze ligt en mensen in lichaam en geest, mismaakt zijn geworden?

Om kort te gaan: bid voor elkaar, help elkaar, heb elkaar lief, maar durf ook te beseffen dat alles wat fout gaat op deze aarde, komt omdat de mensheid in zonde ligt. Durf hand in eigen boezem te steken en kom niet gelijk met het vingertje dat wijst naar de zieke, de mankerende en de zwakke mens. Zulk een wijzen is: liefdeloos, hooghartig, arrogant, verwaand en onchristelijk. Ook al ligt er nog zo'n dikke laag charismatische saus van "ik zal voor je bidden" overheen. 

2 opmerkingen:

  1. Ah! de altijd goedlachse Wilkin&Co's. Tja deze lieden zijn meesters in het scheppen van een karikatuur van het christendom. "We zijn in zonden geboren", een oude uitdrukking die nog immer wordt gebezigd in sommige traditionele kerken. Maar helemaal waar dacht ik. Wij zijn allen zondaren, punt. Eigenlijk te idioot voor woorden hè dat hele volksstammen menen om in Jezus' naam anderen van allerhande kwalen te moeten verlossen. Wilkin en Willem, waarom heeft nog niemand in geloof voor jullie brilbehoevende ogen gebeden?!!
    Alsof het Gods grootste verlangen is dat alle gelovigen in goede gezondheid oude worden.... Er zijn er helaas teveel die dit geloven en als een stadsomroeper die boodschap rondbazuinen. Zeer waarschijnlijk zo bang als een wezel dat ze zelf ziek worden.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan enkel amen zeggen op je woorden Hans. De christen goeroes met hun vaak zalvende woorden over hoe het allemaal in Jezus naam zou zitten met ziekte maar zoals je al schrijft kijkt men zelf de wereld in door zieke ogen....

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.