dinsdag 9 juli 2013

Ik ben een nieuwe gemeente begonnen...

Een van mijn kennissen uit een ver christelijk verleden stond plotseling voor de deur en vertelde mij een nieuwe gemeente te zijn begonnen. Ik hoorde hem aan en hij geleek op een strandbal die te lang in de zon heeft gelegen.
Er zat weinig model in, enkel veel warme lucht.
Men noemde hem in de omgeving waar hij voor zichzelf begonnen was (hij sprak erover alsof het een zaak van broodjes en warme worst betrof) de oude slang.
Vol trots en met hoge borst lachte hij luid omdat er uit de omgeving steeds mensen uit de kerken kwamen om het heil nu bij hem in de nieuw geboren gemeente (als hij het noemde) te vinden.
Op mijn vraag of de gemeente niet al ruim 2000 jaar geleden geboren was, gaf hij geen antwoord.
En demonen werden uitgedreven en homofielen genazen en deden het nu niet meer met elkaar maar met anderen en zieke mensen genazen en….
Enfin de lijst met wonderen was ellenlang. Ik zag de onrust in zijn ogen, zijn opgeblazen borst en besefte toen dat hij in de valkuil van de hoogmoed was gevallen.
De gemeente beginnen behoeft niet, die is er al. Mensen die zich nergens bij aan wensen te sluiten in deze tijd waarin er meer kerkrichtingen zijn dan ons lief moet wezen, geven slechts blijk van onvolwassen, kinderlijk, rebels, hooghartig, ongeestelijk en bovenal sektarisch gedrag.
Laat daar geen twijfel over bestaan.
Toen hij vertrok drukte hij mij nog een boek in handen hoe God ook in mijn leven voor bevrijding kon zorgen.
Eerlijk gezegd voelde ik mij reeds volkomen bevrijd toen hij weer weg was….

3 opmerkingen:

 1. Herkenbaar. Wie begint er tegenwoordig niet voor zichzelf?...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me voorstellen dat je dat zo voelde.
  Je hoort tegenwoordig inderdaad veel van mensen die zich afgezonderd hebben van hun gemeente om welke reden dan ook en "voor zichzelf" beginnen, maar of dat nou een aanvulling is??

  Apart dat ik hier trouwens wel kan reageren en op sommige andere blogs niet. Ik schreef je er net een berichtje over.

  Groetjes
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wil
  Ik ben in de zomer druk met andere dingen en heb niet altijd gelegenheid om reacties te modereren, daarom heb ik deze mogelijkheid momenteel voor nieuwe logjes uit staan. Mocht er behoefte bestaan dan zet ik het met liefde weer aan als de vakantie voorbij is....

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.