woensdag 17 juli 2013

Gods weegschaal

Veel mensen vragen als ze horen dat je naar de kerk gaat:”En waar ga je dan?”
Een logische
vraag en ik stel hem zelf ook wel eens om in ieder geval een beeld te vormen van iemand.
Misschien wel een beetje om iemand in een zeker hokje te krijgen en is dat wel eerlijk? Dat een mens naar de gereformeerde kerk gaat, zegt namelijk niets over wie hij is in Christus. Hetzelfde gaat op voor al de andere namen die wij plegen te gebruiken.
De naam plaatst geen enkel gewicht in de weegschaal van God. Te stellen dat een zekere geloofsrichting de ware kerk vormt, is net zo mal als te menen dat alleen mensen die Kees of Mien heten ten hemel zullen varen.
Er zijn ook mensen die hun kinderen “christelijke” namen geven. Ook dat is humor. Ik hoorde ooit een vrouw zeggen over een gezin wier kinderen niets meer met het geloof deden:” Maar ze hebben christelijke namen hoor.” Alsof God dan zou zeggen:”Dat is oké, door die naam horen ze bij Mij.” Ja lacht u er maar om, maar ze meende het ernstig hoor die vrouw.
Als het gaat om gewicht in de weegschaal, maalt God ook niet om of u genezen bent door Jan Zijlstra. Ook al brult hij nog zo hard:”In Jezus naam.”
God vindt de vertaling die u leest ook al van weinig geestelijk gewicht. Of u psalmen zingt of liederen van Elly en Rikkert, het is even slikken, maar nee, ook dat is van ondergeschikt belang.
Eigenlijk is er maar EENTJE die ons leven gewicht kan geven! Het is de inwoning van Jezus zelf die de weegschaal van God in beweging zet. De rest is dikke lucht!

2 opmerkingen:

 1. "...net zo mal als te menen dat alleen mensen die Kees of Mien heten ten hemel zullen varen."

  Eeh... ik heet Kees
  en ik hoop toch dat je ongelijk hebt...

  hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En weer sla je de spijker op zijn kop.

  Ga zo door Peter, erg leuk om hier elke dag even wat te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.