maandag 8 juli 2013

Het visstickevangelie

God is liefde. Van Hem mag alles als je het maar uit liefde doet. De bijbel is voor velen een soort kookboek waaruit naar
gelang onze trek, genomen kan worden.
Velen maken er slechts vissticks uit, even snel en lichtgebruind, zelfs een kind lust het.
Alle delen die ons niet aanstaan slaan we gewoon lekker over of schuiven die Israël toe.
“Dat was voor toen,” is een kreet die ik vaak hoor vallen.
Heiligheid, geen seks voor het huwelijk, je ouders en de ouderen eren, de samenkomsten bezoeken, ach, dat moet je niet te letterlijk nemen. Wees nou gewoon lief voor elkaar en hand in hand gaan we straks naar Jezus in de hemel. Dat is het evangelie voor velen in onze dagen. De God van toorn over de zonde wil men niet langer kennen. Weg met Hem! God is liefde en punt uit. Heiliging zonder niemand de Heer zal zien? Wat een flauwe kul! De smalle weg? Hoezo smalle weg? Gewoon lief zijn, af en toe naar de kerk en een vluchtig gebed, dat moet voldoende zijn.
Men paneert zijn eigen maatstaf met een dun korstje evangelie naar smaak.
Velen zullen ten dien dagen zeggen:”Maar Heer ik zat toch in Uw kerk, ik zong in Uw koor, ik vree veilig met een condoom met de opdruk:”Er is hoop", had zo’n visje achterop mijn auto, was lid van de EO en was liefdevol voor mijn marmot.”

En Hij zal tot hen zeggen:”Ik heb u nooit gekend.”

2 opmerkingen:

  1. Hoi Peter, ik ben het met je eens, maar gelukkig hoeven wij niet op God's troon te gaan zitten om te oordelen. Ik denk dat vaak de onzichtbare dingen, die voor mensen verborgen zijn, door God gezien zijn. Eerlijk gezegd denk ik dat we wel eens heel verbaasd staan te kijken wie er allemaal in de hemel zijn. De liefde van God is er juist in geopenbaard dat Hij zijn Zoon heeft gegeven. Als het goed is ga je dan heilig leven. Maar ja, dan komen er weer zelfgemaakte wetten om de hoek kijken van hoe anderen dat zien. Als ik een ijsje eet is dat voor een ander Gods dag ontheiligen, Ik geloof dat heilig leven, vooral aan de vruchten uit de Efeze en Galatenbrief te zien is. Wat immers in je hart leeft komt naar buiten. Eerlijk gezegd heb ik niet zo'n zin om me druk te maken over de rekenschap die een ander moet afleggen, daar kom ik de hemel niet mee in., God zal aan mij vragen : Wat heb je gedaan met mijn Zoon. eerlijk gezegd heb ik het al druk genoeg mee;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wijs, wij moeten ons ook niet druk maken. Wij kunnen ook niet op Gods troon gaan zitten want Hij zit er al op.
    De hemel zal vol zijn, zonder meer.
    Toch hebben wij de taak om als het woord zegt: op elkander toe te zien. Daar mogen wij druk mee zijn in liefde. Laat het oordeel gerust aan Hem. Amen...

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.