donderdag 19 oktober 2017

Media-geil


Het valt me met de dag meer op dat de media, kranten, journaal,
informatie via www, eigenlijk al jaren geen nieuws meer brengen zonder te kunnen schofferen, choqueren of angst aan te jagen. Moord, doodslag, oorlog, geweld, vandalisme, vreselijke ongelukken, allemaal hot in het nieuws.

De mens verwordt steeds meer een soort spons die negatief bericht op negatief bericht in zich opzuigt. Geen wonder dat er zoveel verwarde en ontspoorde mensen ontstaan. Goed voorbeeld doet immers goed volgen doch het tegenovergestelde is ook waar. Mensen worden op slechte ideeën gebracht.

Wat ik zo vreselijk ontzetten en onwijs mis is: waar zijn de lieve berichtjes gebleven? Een keer geen moord of doorslag, doch een vrouw die bevalt van een vierling. Of een leuk diertje in de dierentuin dat gezond ter wereld is gekomen, dat de zwaluw trek weer is begonnen. Dat de boeren nu eindelijk eens een voordeeltje hebben of een of ander kind dat net leert lopen, een zwaan die twaalf jongen heeft gekregen. Dat zijn de berichtjes waar je op je nuchtere maag vallend, blij van wordt.

Maar nee. Daar hoor je weinig over. Meisjes die vermoord worden hoor je ook weinig meer over als het (schaam, schaam, schaam) “nieuwtje” er af is. Wat ik wil horen is: hoe gaat het nu met de ouders? Met haar vriendinnen? Hoe gaat het met die schoft die haar om het leven meende te moeten brengen? Maar nee. Het “nieuwe” is er af en dus zwijgt de media tot er weer iets gebeurt dat choqueren kan, dan duiken ze er bovenop.

De mens volpompend met ellende, pijn, moeite, verdriet, oorlog en ander gedoe, die u en mij op den duur negatief beïnvloeden. 

De Bijbel zegt: de mens zal in de laatste dagen liefdeloos zijn, vol spot, boosheid en liever zijn/haar eigen drift volgen. Men zal wel godsdienstig doen doch in de kern weinig meer willen weten van de Here.

We zitten er middenin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.