vrijdag 6 oktober 2017

Graffiti en tattoe


De massa van de mensen ziet graffiti als een aantasting van een gebouw. Helemaal als het je eigen woning betreft zal je er niet mee in je schik zijn als onverlaten de boel hebben
onder geklad. Je krijgt het er niet meer af en hoewel er ware kunststukjes tussen kunnen zitten is het ronduit not done om zulks te doen. Het niet ontzien van andermans eigendom en bekladden is gelukkig strafbaar.

Een kerk bekladden is nog erger omdat dit helemaal een rebelse daad betreft. Daar is de massa het wel over eens.

Vreemd genoeg is men uiterst tolerant als het gaat over het bekladden van het menselijk lichaam met allerhande afbeeldingen niet zelden demonisch getint. De tattoo rage is nog lang niet voorbij en ik zie steeds meer christenen die er schande van spreken als de kerk die zij zondags bezoeken onder gekladderd zou worden, doch de tempel ( hun eigen lichaam) de ware kerk, ach daarmee neemt men het minder nauw.

Klieder maar onder, het is niet van jou, maar God vindt het heus wel oké. Ik moet eerlijk zeggen dat het: Gij geheel anders (dan de wereld om ons heen) ver, ja heel ver te zoeken is in onze dagen.

Waarin verschillen christenen nog van niet christenen? Zeg het maar! Ik zou het niet weten. Misschien is God wel een ouderwetse koekenbakker en moet Hij eindelijk eens met de tijd mee.

Of zijn wij van de Heerbaan geweken en volgen eigen gemaakte wegen?

Lekker je lijf in de Oost-Indische inkt. Ben zo bang dat je er Oost-Indisch doof van wordt. Geen wonder dat Gods woord steeds minder goed begrepen wordt. Er worden weer afgodsbeelden de tempel binnengedragen. Heel subtiel op ons eigen vlees, op onze eigen huid, pronken we ermee voor het aangezicht van de ware God.