woensdag 26 juni 2013

Wickliff bijbelvertalers

In las dat men druk bezig is om de bijbel voor de Islamiet toegankelijker te maken.
Iemand kan dat wellicht
toejuichen want de bijbel is er voor iedereen.
Hoewel de mensen van Wickliff reeds eerder concessies hebben gedaan met het woord van God en voor de Papoea’s de woorden: de goede schaapsherder, hebben aangepast in “de goede varkenshoeder’  omdat een Papoea nu eenmaal het diersoort schaap niet kent, overtreft men nu zichzelf door het Zoonschap van God uit de bijbel te willen schrijven in deze vertaling.
De Islamiet kent immers God als één en zou wellicht struikelen over de drie-enige God van onze bijbel.
Overal waar het woordje Zoon staat, zou plaats moeten maken voor het woordje Heer, maar ergens voelt dit in mijn beleven als een grove schending van de Godheid van de grote Zoon van God, Jezus Christus.

Hoe ver gaan we in deze en kunnen wij ons wel verschuilen achter de bijbeltekst om bij de Joden een Jood te zijn en bij de Grieken een Griek als we zulke fratsen met Gods woord gaan uithalen…

4 opmerkingen:

 1. Ik vind het ongelooflijk. Er mag niks toegevoegd of afgehaald worden van het Woord. Lijkt mij dat er ook niet zo maar naar eigen believen, aan gesleuteld mag worden.
  Knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als men de Zoon van God weghaalt uit de Bijbel, is het Evangelie uit de Bijbel. Dan is de Bijbel een geschiedenisboek, maar ook een boek zonder hoop. Dat Wycliff zich hiervoor leent is afschuwelijk. Ze bemerken niet dat ze doen wat de boze hen influistert.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eigenlijk heeft Wil het al grandioos beantwoord.
  Juist om de kern uit de Bijbel te halen, het allerbelangrijkste waar Gods Woord over spreekt, hoe moeten mensen dan van de enigste redding weten, in Jezus Christus.

  Er wordt een fabeltjeskrant van gemaakt. De duivel doet alles om Gods Woorden, Zijn Beloften, in Jezus Christus, te verbannen uit de Bijbel. Afschuwelijk, dat zeg ik ervan.

  Peter en Paula, veel liefs, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ergens ervaar ikzelf deze hele kwestie al een knieval voor de Islam. Jammerlijk ten koste van het Zoonschap van hetlam...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.