maandag 24 juni 2013

Waar is de hemel

Er zijn nogal wat theorieën over de plek waar de hemel is. Veel mensen menen dat het ergens hoog boven de sterren moet zijn. Toen de eerste mens met een raket naar de maan vloog sprak hij bij zijn terugkomst op aarde dat hij God nog de hemel gezien had.
De Jehova’s getuigen menen dat iemand bij zijn sterven in een zielenslaap zal blijven tot de opstanding der doden. De Joden hebben nog immer hun schoot van Abraham waar gestorvenen naar toegaan. De indianen hun eeuwige jachtvelden, een ander het walhalla of een van de vele variaties daarvan. De meest perverse uiting van de hemel is wel daar waar je elke dag 99 meisjes kan ontmaagden. De vraag komt op of een dergelijke hemel voor die meisjes niet meer op een hel gelijkt!

Heel dikke boeken zijn geschreven over de hemel en hoe en wanneer en of wij daar al dan niet heen zullen gaan na ons overlijden. De een gelooft enkel in de nieuwe aarde, de ander meent dat het oud testamentische  paradijs het doel is en weer een ander schoffelt er wat tussenin.
En het is zo simpel!
De hemel is die plek waar Jezus is! Dat is de persoon waar u de hoop op heeft gezet. De hemel is niet een soort schuur vol lieve en lekkere dingen. Niet een meisjeskostschool waar elke dag 99 maagden uit genomen kunnen worden (walgelijk vind ik), niet een soort fase of afgebakende plek. Welnee! De hemel, zal straks alom vertegenwoordigd zijn. Daarom is er een nieuwe aarde nodig die bij de hemel hoort. De oude hemelen (dat is het uitspansel) worden opgerold en het nieuwe Jeruzalem zal op aarde neerdalen. De hemel zal niet langer gescheiden zijn van de aarde. Overal zal Jezus zijn en waar Jezus is, daar is de hemel! Waar Jezus is, daar is het leven. Waar Jezus is, daar is de Vader. Waar Jezus is, daar willen wij zijn.

7 opmerkingen:

 1. "Overal zal Jezus zijn en waar Jezus is, daar is de hemel! Waar Jezus is, daar is het leven. Waar Jezus is, daar is de Vader. Waar Jezus is, daar willen wij zijn."
  Ben zo blij dat ik dit vandaag mocht lezen, even hard nodg. Kan met deze woorden weer vooruit. Bedankt Peter, voor deze diepe Waarheid, waar wij allen zo naar verlangen; Jezus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Openbaring 21:2
  En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, nederdalende van God uit den hemel, toebereid als een bruid, die voor haar man versierd is.
  3 En ik hoorde een grote stem uit den hemel, zeggende: Ziet, de tabernakel Gods is bij de mensen, en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen en hun God zijn."

  Kan het nog mooier? Nee! Dit is waar Hij en wij naar verlangen!
  Volmaakte schoonheid, volmaakte liefde en dat tot in eeuwigheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo lees ik het ook. Hemel en aarde, het nieuwe Jeruzalem, de grote tabernakel Gods, alles zal niet langer gescheiden zijn, maar in elkaar overlopen. Zoals je al schreef, volmaakt één...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat prachtig omschreven, ons verlangen, bij Jezus te mogen zijn.
  Waar anders??
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw! Wat een rake typering van de hemel: waar Jezus is en de Vader, daar is de hemel! Waar licht en liefde zijn, tederheid en volmaaktheid.

  Wat is de hel dan? Dat is de plaats waar de Heer NIET is. Waar het duister is, waar liefdeloosheid heerst, waar agressie en drift heerst en waar stukgemaakt wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dit is het mooiste omschreven. Dát is de hemel, waar Jezus en Vader zijn. Zo komen de nieuwe hemel en nieuwe aarde bij elkaar. En zó wordt het één. Waar wij mogen wonen, geweldig.
  Ook zoals de anderen reageren, we voelen meteen dat dit een grote waarheid is.

  Peter en Paula, en ieder, liefs, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me alleen maar aansluiten bij alle vorige reacties. Mooi verwoord...
  Grts Irene

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.