maandag 3 juni 2013

Bizarre droom vannacht

Ik was op vakantie en liep over de markt van een of ander pittoresk dorp. In de verte hoorde ik geschreeuw en toen ik naderbij kwam bleek
het Jan Zijlstra die achter een viskraam stond te blèren.
“Echt Hollandse nieuwe ichthusje, meneertje. Ze zijn volvet dit jaar en glijden als boter door de keel.”
Om de kar dromden mensen samen en Jan verpakte de volvette maatjes-ichthusjes in uit een oude bijbel gescheurde bladzijden.
“Mevrouwtjes als u mijn volvette maatjes-ichthusjes eet bent u van al uw kwaaltjes voorgoed genezen. Geloof in mijn haringkar en u zult behouden worden! Proef deze hemelse vis en welk een kwaal u ook heeft, u zal genezen.”
Het werd steeds drukker en Jan liet de mensen in lange rijen langs zijn viskraam gaan waar hij met de volvette vis de hoofden aanraakten van zieke mensen die daarna wel niet genazen, maar toch wel met de geur van vis richting huis strompelden.

Werd wakker omdat de kat met zijn vissige adem op het dekbed was gekropen en in mijn gezicht geeuwde.
Ouderen zullen dromen dromen, dacht ik. Maar wat wil dit toch zeggen? In het RD las ik die morgen dat Jan uit zijn gemeente was gezet en in mijn hoofd rolde spontaan het spreekwoord:”de vis begint te stinken bij de kop”.
Altijd al gedacht dat er een luchtje zat aan die levensstroomgemeente van Janneman…

14 opmerkingen:

 1. Weet je wel dat jij een onvoorstelbare klootzak bent dat je leermeester Jan in zo'n kwaad licht stelt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eindelijk iemand die mij op juiste waarde weet te schatten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey 'klootzak', weet je zeker dat het een droom was? ;) Ben zo blij dat er nog mensen zijn die de waarheid durven te benoemen omdat ze niets anders willen dan met een gekwetst doch nuchter hart de Meester in alle oprechtheid wensen te volgen. Ik strompel met je mee broeder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk toch dit soort reacties (van Maarten). Eigenlijk te triest voor woorden maar wel kostelijk. Alleen dat woord 'leermeester' al.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Robert. Enkel het woord "leermeester" al. Heb een geheel andere titel voor Janneman in gedachte eigenlijk, het lijkt op een narcis..

   Verwijderen
  2. Enn nudist? Doet hij dat dan ook al?

   Verwijderen
 5. Ja mensen daarnet nog even gekeken en jawel klopt hoor, hij was er nog. Een klootzak en gelukkig nog een heel grote ook.
  Als een echte molenaarsknecht. Hij rust op zijn zak....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. U allen ontwijdt Meester Jan en zult hiervoor het eeuwige vuur betreden. Bekeerd u nu het nog kan want de geheiligden van de HERE zullen, indien men hen zal belasteren, gewroken worden.
  Ik voel geen behoefte u verder te waarschuwen, mene mene tekel upharsin.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewogen en te licht bevonden? Oh man, je bemoedigt mij zeer. Stond net nog op de weegschaal die nog altijd die 102 kilo aangeeft. Altijd fijn om een "broeder" te ontmoeten die je een hart onder de riem steekt en met veel woorden zegt dat het wel meevalt, ja dat je zelfs licht bevonden wordt.

  BeantwoordenVerwijderen

 8. 25-04-2013 10:32 | Redactie kerk
  De rechtbank in Den Haag heeft woensdag bepaald dat evangelist Jan Zijlstra en zijn zoon Richard ontslagen worden uit het bestuur van de Levensstroom Gemeente in Leiderdorp.

  Zijlstra, bekend gebedsgenezer, was zelf naar de rechter gestapt om zijn conflict met de overige bestuursleden van de Levensstroom Gemeente te beslechten.

  Het conflict draaide om de positie van Zijlstra, die zelf vindt dat hij als „geestelijk leider en apostolisch overziener” een beslissende stem heeft bij alle besluiten in de gemeente.

  De rechter oordeelde dat Zijlstra zich daarmee schuldig maakt „aan gedrag dat onverenigbaar is met wat naar de bepalingen van de statuten van een behoorlijk bestuurder mag worden geëist.”

  Lees ook

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe durft u zich voor aardse rechters te slepen!

  Het geeft aan waar u bij hoort!

  U hebt geen deel aan het koninkrijk des Allerhoogste.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik weet dat goed lezen lastig kan zijn, maar het was Jan zelf die zijn gemeente voor de rechter sleepte Maarten. Wel op blijven letten!
  Geeft dat nu ook aan waar Jan bijhoort?
  Heeft Jan nu ook geen deel aan het koninkrijk van de Allerhoogste?

  Met vriendelijke groet en als je nou toch met reacties komt, kom dan wel met dingen die hout snijden aub en niet met zinloos gebrabbel...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ware het niet zulke klinkklare nonsens (van Maarten) dan is het wel kostelijk proza!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jaja Robert ik sta open voor de meeste reacties, maar men moet wel met zaken komen die hout snijden en geen nonsens als je al beschreef. Ik hoor graag van Maarten antwoord op mijn twee vragen die hij zo gemakkelijk invulde toen het over "ons" ging, maar nu plaats ik ze terug op het bordje van Jan, eens kijken of hij lust wat Maarten wenst te serveren als zijnde van God....

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.