zondag 16 juni 2013

Volslagen blind

Ik ken een blinde man die in Jezus gelooft, maar ik ken ontelbaar veel ziende mensen die geen enkel zicht op Hem hebben.
“Waar is God dan?” Het is het alom bekende geluid in vragende zin. En dat terwijl de schepping dwars door alle moeiten heen, die de zondeval nu eenmaal tot stand heeft gebracht, nog zo overduidelijk in al haar facetten laat zien, dat er een Schepper is. Niemand zal het in zijn hoofd halen om de nachtwacht toe te schrijven aan een paar toevallig bij elkander gekomen potten verf en een daaruit ontstane explosie. Uit elke penseelstreek blijkt dat er een meesterlijke hand was die in alle liefde zijn grootste werk volbracht.
En toch krioelt het van de mensen op deze aarde die het werk en de liefdevolle hand van God de Vader volkomen negeren. Alles begon met een oerknal, toen kwam er een aardbol en een zee en uit de zee kroop een vis die een aap werd die rechtop ging lopen en achter de pc kroop en dit stukje schrijft. Kan het volslagen blinder?

2 opmerkingen:

 1. Met al dat borsthaar lijk je soms inderdaad wel wat op een aap; nu weet ik hoe dat komt. Geintje uiteraard.

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet lachen om de reactie van Robert Wagter.
  Ja Peter, hoe verzinnen ze het he van de oerknal. En je hoeft alleen maar om je heen te kijken te luisteren te voelen te proeven en de geuren om je heen te ruiken, om te weten, dat dat niet zo maar is ontstaan. Maar ja, horende doof, ziende blind enz enz enz...
  Groetjes
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.