vrijdag 28 juni 2013

Softe God

Wat bij ons ook zo fijn is dat er elke zondag na de dienst een wasvrouw achter de kerk staat die, als de preek het
je toch wel wat dun door de broek liet lopen, voor een euro alles weer vlekkeloos schoon wast. Zijn onze preken niet wat lief geworden? God is een God van liefde die je alles vergeven wil en een aai over je bol toe! Hij staat altijd klaar om te geven en te vergeven, te genezen en je op te rapen als je gevallen bent. Hoewel er veel waarheid in deze woorden schuilt, zou het zomaar kunnen dat we hiermede slechts één deel van wie God is overbelichten terwijl een ander deel, onderbelicht blijft. Wil niet zeggen dat ik zou willen kiezen voor donderpreken en een geloofsbeleving van angst en beven, want dan overbelichten we wéér de andere kant van wie God nu eigenlijk is. Laten we niet slechts datgene uit de bijbel halen wat ons aanstaat en de rest vergeten! Dat De Heer ook een God is die straks schalen vol gramschap en toorn over deze aarde zal uitstorten, daar hoor je zo weinig over. God is liefde, punt uit, dat is de boodschap die we gaarne horen…

4 opmerkingen:

 1. hoi Peter
  Daarom moeten we 'zonde' ook 'zonde' blijven noemen, want de Heer verafschuwt dat. Maar daarnaast (bijbehorend) mogen we spreken over Gods enorm grote genade in Jezus Christus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Peter, na 2 weken op vakantie te zijn geweest, zijn we weer thuis. En dus weer tijd om te lezen en te reageren op je weblog.
  Helemaal mee eens wat je hier schrijft. God ís een vergevende God (waarom zou Hij anders Zijn Zoon gestuurd hebben om voor alle rotzooi die wij ervan maken, te sterven aan het kruis?). Maar hij is ook een groot, heilig, machtig en soeverein God, die we écht serieus moeten nemen en waar we een heilig ontzag voor dienen te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb mij geabonneerd op "geestelijke momenten en kreeg bijna dagelijks een berichtje.
  Al sinds een ruime week echter niets meer.
  Opnieuw aanmelden kan niet, want ik ben al ingeschreven.
  Waarom ontvang ik "geestelijke momenten" niet meer ?
  Ik vind ze leuk/opbouwend en het stemt tot nadenken

  Groetjes
  Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Irene.
  Geen idee, blogspot heeft wel meer van dergelijke vreemde storingen die buiten mij omgaan. Ik zal er nog eens naar kijken maar heb het idee dat het vanzelf weer gaat werken want ik meen niets te hebben gewijzigd in het menu, maar goed dat je het even zegt en bedankt voor je positieve geluid...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.