dinsdag 25 juni 2013

Hoe hoort een christen te zijn?

Geliefd, zeggen veel mensen. Men mag ons herkennen aan de liefde. Dat is op zich waar denk ik.
Een christen is iemand waar mensen een goede indruk van hebben, die vriendelijk is en betrouwbaar en bovenal erg lief. Zoiets!
Toch zegt de Heer dat wie Hem wil volgen gehaat zal worden soms zelfs door zijn eigen familie.
Dat is een lastige combinatie een geliefd persoon die toch gehaat wordt.
Ik hoorde ooit een predikant zeggen:”als je een wereld met leugens kwaad wil maken, moet je ze de waarheid vertellen.”
Is het daarom wel zo veelzeggend als wij door iedereen lief gevonden worden?

Ik ken christenvrienden die in de straat waar ze wonen nooit commentaar durven geven op een overbuur die tot diep in de nacht feestjes geeft. Ze houden zich stil in de hoop dat anderen dit op zullen lossen en zij, lief gevonden blijven worden.
Ik vindt dat bijzonder hypocriet!
Ik meen dat wij christenen op moeten passen om liefde en lief gevonden willen worden met elkander te verwarren. Ze kunnen in elkaars verlengde liggen, maar soms lopen ze mijlenver uit elkaar. Jezus offer was het toppunt van liefde en toch haten de meeste mensen Hem nog altijd.

10 opmerkingen:

 1. Ben het helemaal met je eens, als christen hoeven wij ons niet Ls deurmat te laten gebruiken, zodat mensen ons lief gaan vinden!
  Ik lees jouw blog nog niet zo lang, maar ik vind jouw stukjes raak en to-the-point!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom hier en fijn dat je een reactie achterlaat. Zie dat je reeds een beginnetje hebt gemaakt van een eigen weblog. Leuk!

   Verwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens. Al heb ik ook de ervaring, wanneer je eerlijk bent en je komt voor dingen uit, je maar al te vaak alleen staat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ZOu de bijbel daarom in het boek prediker zeggen dat we niet al te rechtvaardig moeten willen zijn? Bedoel, helemaal eerlijk zeggen wordt vaak niet op waarde geschat als je al schreef....

   Verwijderen
 3. Dat ik een christen ben, wil niet zeggen, dat ik over me heen moet laten walsen. Als ik het ergens niet mee eens ben, dan zal ik dat in alle respect toch echt wel kenbaar maken.
  Ook ik kan heel boos zijn hoor, maar hoe maak je dat kenbaar? Wederom respectvol.

  Ik vind het niet zo belangrijk om lief gevonden te worden, ik vind het wel belangrijk om vol liefde de ander duidelijke te maken dat iets niet oke is, hoe ik behandeld wordt of wat die persoon niet geheel goed doet.
  En zolang ik dat in alle respect en met de juiste bewoording doe, is dat prima.

  Sodemieterde ook Jezus niet iedereen de tempel uit toen ze daar gingen kopen en verkopen? Toen was hij ook niet bepaald vriendelijk hoor.

  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wil je reactie vind ik eerlijk, en onversneden. Ik hou daarvan. Bedankt...

   Verwijderen
 4. Ik merk vooral vaak dat christenen elkaar het licht in de ogen niet gunnen...mensen die niet gelovig zijn respecteren je vaak nog wel, als je maar eerlijk bent en hun niet het gevoel geeft dat je alles beter weet en ze veroordeelt. Heb ook wel eens bij de buren aangebeld ivm langdurige herrie sávonds laat, je hoeft niet perse over je grenzen te laten lopen. Als je zelf het hele vloekenboek erbij haalt, dan ben je dus verkeerd bezig. Je kunt ook boos zijn en netjes blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mee eens Mirjam. Boos worden mag, maar wel binnen de grenzen van het normale. Je bent allemaal wel eens boos en veel mensen beseffen niet of hebben gewoon maling aan jou, dat jij ook wel last hebt van hun lawaai. Een heel klein beetje rekening houden met de ander is vaak heel ver te zoeken en zeg je er iets van, dan ben jij een zeikerd....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat doe je eigenlijk met mensen die keer op keer iets tegen je hebben. (behalve ze te vergeven) Moet je er dan nog mee omgaan? Aleen omdat ze familie zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Iedereen had iets tegen Jezus en toch was en is Hij er voor ons. Je moet niets. Soms is afstand nemen goed, maar een sluitend antwoord is er niet te geven omdat de info over de kwestie te karig is....

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.