vrijdag 15 september 2017

Spirituele groepen


Spirituele groepen te over op facebook-groepen. Mensen met bijnamen als
Angels zijn hot. De mens wil wel geloven, doch in eigen bedacht zijnde fabelen. Wil verhalen horen over engelen die over ons zouden waken en ons helpen te leven naar behoren. Doch de Zoon pruimt men niet. Die mag weg.

Sluit je je aan bij een dergelijke groep, dan kom je geloof van verschillend pluimage tegen. Van de kracht der edelstenen, tot het bezien van de sterren en daarin je toekomst te vinden. Van moderne tovermiddelen tot witte magie. Van feetjes en kabouters naar trollen en engelen. Van piskijkers tot iriscopisten. Allemaal prachtig en zeer welkom om daar iets over te zeggen en bovenal er in te geloven. Doch de Schepper is niet welkom. Daar in te geloven wordt als achterlijk en hopeloos ouderwets bezien. Weg met dat vloekhout, weg met de Man aan het kruis…..

De Bijbel voorzegde het al, dus kijk er niet te vreemd van op; In 2 Timoteüs 3:1 schrijft Paulus aan Timoteüs: In het laatste der dagen zal de mens wel heel godsdienstig doen, doch in de grond de Zoon afwijzen. Ze zullen eigen gemaakte godsdiensten en godsbeelden maken en die dienen.

Kabouters, edelstenen, trollen, goede geesten, ja hoor, gooi maar in mijn petje, de Bijbel voorzegde het al, sorry….