zondag 3 september 2017

DromenDe ochtenden worden spannender in de Molenwaard. Langzaam rekken zich de nachten
en zweven er reeds witte wieven boven de weilanden. Koeien zijn overdekt met een laagje dauw, mannen laten onder het weer op het vege lijf rustende dekbed lang geantichambreerde winden en vrouwen worden zweterig doch welwillend wakker.

Op de grens van de zomer in de toeloop naar de herfst is een vruchtbare tijd. Paddenstoelen beginnen voorzichtig hun kopjes boven de schoot van moeder aarde te steken. Vogels scholen samen in hun overleg betreffende de weer te komen trek.

Boeren beginnen de slootkanten op te schonen en boerendochters zwijmelen bij hun zomerliefdes en staren hunkerend voor zich uit.

Opa’s lopen kwiek achter hun rollators en oma’s beginnen gemberkoekjes te bakken, staande op stalpoten gehuld in bruin dik bevindelijk panty-werk.


Ik houd van dit seizoen. Je kunt van alles verwachten als fotograaf. Van een koe in de dampende sloot als een leuke meid in het gras die zwoel voor zich uit droomt. Spannend, vind ik dat. Ik sta er graag vroeg voor op om de wezens der nacht te zien vluchten voor de kus der morgenstond…