donderdag 21 september 2017

Ik zeg doen!In de vroege morgen hangt er weer damp in de lucht. Een teken
dat het een mooie dag kan worden. Vrouwen wandelen langs met wiegende kontjes en laten hun honden hele blikken chappie in de graskanten voor je deur uitpersen zodat jij bij het kantenmaaien ook de vlokken stront in je gezicht krijgt. Ieder zijn deel.

Er hangt een melancholieke sfeer in de lucht. De zomerkoningin weet dat ze naar haar overgang glijdt gelijk een ouder wordende vrouw die langzaam van de leg geraakt. Tis onderdeel van het leven. Komen en gaan. We leven maar kort, dus geniet er nu een beetje van voordat de dagen komen waar je geen plezier in hebt.

Loop niet te zeuren over kleine dingen die tegenzitten op dezer aardkloot, doch tel je zegeningen. Je zult versteld staan hoeveel er is om dankbaar voor te zijn. Ramses zong het al: kijk omhoog Sammy want daar is de blauwe lucht. De kleur blauw draagt een belofte in zich. Het is de kleur van de hemel (hemelsblauw). Nou dan!
De Bijbel zegt het zo: geniet de dagen van uwer leven, want dat komt u toe bij alles waarmede u zich aftobt in het bestaan.

Ik zeg doen!