maandag 12 juni 2017

De grote stap


Wij allen moeten deze maken met de regelmaat van de klok. De grote stap van de luier naar een schone broek, van de pot naar de wc, van lekker thuis, naar
school te moeten. Herkenbaar me dunkt! Dan naar de grote school, de grote stap naar je slavenbestaan aan de arbeid. De nog grotere stap van je ouders huis naar een eigen leven, liefde, kinders misschien?

De stap van je eerste schamele woning naar een rianter huis met boompje en beestje. De kinders vliegen uit, weer samen en eigenlijk maak je geen grote stappen meer, ze worden kleiner. Nog een paar stappen in het verschiet, dan is het parkoers gelopen.
Het verzorgingstehuis waarbij stappen nu samengaat met de rollator, het kijken vanuit het raam naar de mensen die nog allemaal grote en kleinere stappen maken. Kijk ze eens draven je kunt het toch bijna niet meer voorstellen dat jij er ooit ook in meeliep. Bedoel die rij voortstappende mensen, nee het is wel mooi geweest nu. En dan die laatste stap over de muur van het tijdelijke heen het grote hiernamaals en onbekende in. Een reuzenstap die vaak in een zucht voorbij is.


En dan? We zullen het moeten afwachten want geen mens stapte ooit terug om even te vermelden hoe en wat. Nou ja, misschien eentje. Maar wie gelooft Hem nog in deze tijd? U? Nou, daar hoor ik van op dan!