zaterdag 7 maart 2015

Het voorportaal van je persoon

Het is dát gedeelte waar je mensen ontvangt. Proberen om zo goed mogelijk voor de dag te komen, opgepoetst en netjes.
Nou ja, soms wisselt het interieur, want je past je aan. Bij de ene ben je net wat meer die lollige persoon en bij die ander wordt er meer ernst van je verwacht. Dus je schuift wat met de meubels net zolang tot je denkt: ja zo ongeveer.

Net zoals deze foto die ik maakte van het voorportaal van de Sint-Jan, is de persoon die wij werkelijk zijn grotendeels verborgen. Je loopt niet te koop met je mindere kanten, dus de kast met zwabbers, het toilet waar het er heftig aan toe kan gaan, de zolder vol zaken die je ver hebt weggeborgen en laten we vooral de kelder niet vergeten, vol dingen die het daglicht niet kunnen verdragen.

Wie durft een mens mee te nemen in al de kamers en hokjes van zijn leven? Je zou wel gek zijn als je dat deed! Je wordt er immers uiterst kwetsbaar door om je zwakheden, je fouten, je viezigheden te openbaren. Nee, die dienen verstopt en uit het licht te worden gehouden. Je vrienden, je familie, laat je keurig toe in het voorportaal van het bestaan. Je partner komt wellicht iets verder, dat is nu eenmaal niet anders.

Gelukkig ziet niemand wie je echt bent.

Komt u binnen!

2 Kronieken 16:9a