dinsdag 3 maart 2015

Grafsteen.


Bellen met het ijsselhof in Gouda. "Nee meneer de Mooij, om een steen te plaatsen, daarvoor moet u toch echt toestemming hebben van de gemeente Gouda." Dus je belt en belt en ja hoor je krijgt een heel vriendelijke vrouw aan de lijn die je de hele kwestie voorlegt en ze gaat er achterheen.

Binnen 10 minuten belt ze terug om te zeggen dat het in orde komt en weer 10 minuten later vallen er twee mailtjes binnen met de goedkeuring van de gemeente. Kijk, zo kan het du...s ook, als mensen gewoon werk maken van wat je vraagt. Mijn complimenten aan deze mensen van de gemeente.
Dan bellen en ja hoor het ijsselhof heeft ook al bericht gekregen van de gemeente enkel moeten er (ja, ja, welkom in Nederland) weer formulieren worden getekend. "We sturen ze u direct via de mail even toe, wat is uw mailadres?"
Dus je denkt: als ambtenaren die zulk een slechte naam hebben wat werken betreft alles binnen 10 minuten regelen kunnen, dan zullen die mensen van het ijsselhof dat toch ook wel kunnen! Niet dus, inmiddels weer 2 dagen later en nog geen formulieren. Na bestaan en Nalatigheid, och het scheelt niet zo heel veel als je het snel zegt.
Dus je klimt weer in de pen en probeert de toon vriendelijk te houden.
Gedachte mensen van het ijsselhof in Gouda Na telefonisch contact gisteren, zou mij de benodigde papieren toegezonden worden om naar Overkamp te gaan en deze zaak verder af te handelen.
Doch ik heb niets ontvangen, dus wellicht is er met het versturen iets mis gegaan. Bij deze in ieder geval het juiste Mailadres omdat zaken verzonden kunnen worden. Ik doe er nog even (omdat het een uitvaart is geweest die via de gemeente werd verzorgd) de briefwisseling bij tussen mij en de gemeente Gouda en de goedkeuring van hen. Hopende op een spoedig toegezonden krijgen van de beloofde formulieren van uw kant. 

Het liefste zou je zeggen:'' Stelletje luie, ongemotiveerde krentenkakkers, doe nu gewoon eens waar je voor betaald wordt!!! Maar daarmee maak je geen vrienden en voor je het weet noteren ze je naam en schoppen ze elke dag tegen je steentje als je er zelf komt te liggen. Overmacht heet zoiets.