zondag 6 augustus 2017

De boerDe boer. Vergruisd door velen, vertrapt, op kasten gejaagd, aangeklaagd, afgestraft en verjaagt. Zo mag ik ze wel noemen. Die overgebleven zijn, lijken me mensen van staal want het pesten gaat gewoon door.


De consument leutert en klaagt over wat de boer zo allemaal fout doet aan vee houden en op welke wijze hij nu weer faalt, doch wenst wel graag zijn sukadelapje als kiloknaller in de schappen te vinden. En na met smaak gegeten te hebben gaan we dan weer lekker schelden op die stinkboer wat hij nu weer voor schandaligs overhoop haalt.

We willen wel zijn melk, doch niet de stront. Wel goedkoop vlees doch geven hem geen verdere ruimte en de middelen om te kunnen concurreren. Nog maar net in staat zijn boerenschedel boven water te houden, tobt de boer verder en wordt als de kop van jut gebruikt.

En dat terwijl het boek der boeken al roept dat een wijze overheid de boer in ere houdt. We hebben er zelfs een fraai spreekwoord voor: geen mens bijt in de hand die hem voedt.
U wel!


Hoogste tijd dat Superfarmer in actie komt om aan al die misstanden een eind te maken en de boer zijn hardwerkende positie terug te geven en te ontheffen van veel blaam die hem onterecht in de klompen wordt geperst....