donderdag 12 september 2013

Afvallen is doodsimpel


Niemand van jullie hecht toch enige vorm van waarde aan al die tover of wondermiddelen die overal te koop zijn! Ik bedoel dat je echt uit een ei komt als je daar geld aan uit gaat geven want natuurlijk is het de grootst mogelijke onzin, die middelen. Waar het slechts op aankomt is onze wil. Wil je echt afvallen dan is het echt niet
zo moeilijk als men mij altijd voorhield. De eerste dagen vliegt het eraf en motiveert je om door te gaan. Ik zit nu op mijn streefgewicht van 93 kilo. Dat is dus twaalf kilo vet weggewerkt in zes weken tijd. Hoe? Nou simpel, minder eten! In combinatie met meer bewegen. De rollen op mijn heupen, het buikje, ach heerlijk ze zijn weggesmolten als sneeuw voor de zon.

Mijn dieet was niet streng, maar wel efficient. (je leest het in de oudere berichten). Er treedt een zekere gewenning op bij minder eten. Na een paar weken lijkt het wel of het lichaam een geheel nieuw ritme heeft gevonden. Ging ik zes weken geleden met een lege maag slapen dan werd ik gek in bed. Ik voelde me naar als ik niet even voor het naar bed gaan nog een bakje vla, een handje nootjes of wat chips naar binnen werkte. Werd zelfs vaak met hoofdpijn wakker als ik dat niet deed. Maar nu ik doorgezet heb is dit ook veranderd. Mijn lichaam lijkt er niet meer om te vragen en mijn geest vindt genoegen in het besef dat ik heel simpel met wat wilskracht op mijn streefgewicht ben aangekomen. Het spijt mij dat ik het moet mededelen maar afvallen is simpel. Al die praatjes over dat het zo moeilijk is, blijken uitvluchten, tekenen van zwakheid en de ruggengraat van een kwal symptomen.

Iedereen bedankt voor jullie positieve geluiden en reacties. Mijn schema nu is: elke dag een uurtje lopen, elke dag een uurtje fietsen (bovenop je normale dagelijkse bewegingen/werk, geen frisdrank maar bronwater met bubbels, geen zoete vla maar yoghurt als toetje en voor het slapengaan een appel of wat ander fruit. Eet verder matig (4 boterhammen met beleg en twee glazen melk en een normaal portie warm eten). Mijn twee glazen wijn per dag nuttig ik ook nog met vreugde.

10 opmerkingen:

 1. Fantastisch resultaat. Al mensen het moeilijk vinden heeft het veel meer zin om je eetgewoonte aan te passen dan dieet op dieet, want dan verval je weer terug en raak je inderdaad gedemotiveerd! En je wordt een stuk knapper...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit Peter!

  Je schema lijkt me best goed te doen maar die 2 uur bewegen per dag dat zal best lastig worden voor de afvallers om dat op te kunnen brengen.

  Gr. Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel knap dat u dit heeft kunnen presteren

  ik moest van me man tegen u zeggen
  dat we hebben enorm gelachen van het lezen van u boek peter iets moois

  vooral dat stukje over traktaten onder de kleding leggen in de gebeds ruimte van de moslims...dat ze de blijde boodschap konden krijgen.

  me man zei dat u een schrijver was en dat u heeft veel fantasie u maakt de verhalen spannend

  maar er zijn ook verhalen die heel leuk zijn zoals het helpen van die ene man zijn oude huisje opknappen

  ik zal zonder meer een van u boeken kopen ze zijn in arnhem verkrijgbaar

  de heer gebruikt u zonder meer om de blijde
  boodschap op vele manieren te delen

  groetjes van ons peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, je bent lief. Ik doe mijn best en soms schrijf ik wat leuks en fantasie is een grote kracht. Meer over de oude man in zijn huisje staat in het dikkere boek de dans van de zilverreiger. Wonderlijk dat je het lang uitverkocht zijnde boekje: tis me wat mooijs te pakken hebt gekregen, ze zijn er niet meer.
   Een groet aan jou en je man


   Ik

   Verwijderen
 4. hey peter ik teken ervoor maar uurtje fietsen en lopen heb ik de tijd niet voor, snoepen doe ik niet dus dat laat ik al, volgens mij zitten er vetstoffen in de lucht maar stoppen met ademen is geen optie.......
  ff heel wat anders jij had foto's op de barbeqeu gemaakt zag ze op de site maar mis er een paar kun je die voor mij mailen of zo? alvast bedankt.
  gr. john

  BeantwoordenVerwijderen
 5. John ehh op de zaak bedoel je? Die staan toch allemaal op de houtmansite, meer heb ik nie....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. yep van de zaak , je had ook een foto van mij en linnenbank genomen en met adnil en close ups...........

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oke maar alles wat mislukt, bewogen, te veel tegenlicht, te donker gaat hup, de vuilnisbak in hier. Wilde je hem op de wc hangen of zo? Haha. Jammer maar ik bewaar de mindere ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteeerd, heel knap resultaat, Peter. Je ziet er piekfijn uit. Zelf ben ik ook pas begonnen met afvallen, bewegen gaat niet goed door een chronische ziekte, maar de wil ik er niet minder om. Het gaat misschien minder snel, maar ik zal mijn doel bereiken.

  In wondermiddelen geloof ik niet nee, maar wel in iemand die ook in mij geloofd en door mijn geloof in Hem, mij de kracht geeft om door te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik mag me inmiddels ook 12 kg lichter weten......
  Heb er wel wat langer over gedaan, maar de voldoening is niet minder. Had je er een jaar geleden over gespeculeerd, ik zou gelachen hebben als Sarah...Ik had nooit gedacht dat ik er de kracht voor zou kunnen opbrengen en inderdaad..zonder hulp van boven zou het niet zijn gelukt. Het klinkt wat zweverig, maar zo zie ik het wel. Het was ook echt nodig voor de gezondheid. Nog een kilootje of 5 en dan ben ik er.
  Grts van een 'verlichte' Irene

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.