vrijdag 31 maart 2017

Tot straks lieve vriendBeetje verdrietig hier want onze vriend Ds. Abma, jaren predikant in

de Sintjanskerk in Gouda is deze week overleden. Twee maanden geleden nog bij elkaar op de koffie met zijn lieve vrouw en nu is hij helaas niet meer onder ons. Mis nu al de zinvolle gesprekken met hem, de over en weer ideeën over het gemeenschappelijk geloof.

Nou ja, het afscheid van hem is geen vaarwel maar een tot ziens, doch de dood is hard, te hard. Velen zeggen: ”de dood hoort ook bij het leven.” Wat napraten is zonder nadenken want iedereen die met de dood te maken krijgt in zijn naastenkring zal gevoelen dat de dood eigenlijk de grootste vijand is van het leven en er derhalve zeer zeker niet bij hoort. Laten wij Gods woord in deze laten spreken als er gezegd wordt:” Want dit verderfelijke moet onverderfelijkheid aandoen, en dit sterfelijke moet onsterfelijkheid aandoen.

En wanneer dit verderfelijke zal onverderfelijkheid aangedaan hebben, en dit sterfelijke zal onsterfelijkheid aangedaan hebben, als dan zal het woord geschieden, dat geschreven is: De dood is verslonden tot overwinning.
Dood, waar is uw overwinning!

Op een paar bordjes bij ons in de straat stond het weer anders…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.