woensdag 19 oktober 2016

Magere Hein

Bij de pont Esmeralda voer ik over en zag een jongeman lopen met een stukje karton waarop een plaatsnaam stond.

Nu heb je lifters en lifters en deze viel in de orde van “nette jongen” dus dat zat wel snor. Hij liep de auto’s langs met het bordje en iedereen schudde “neen” en moest “toevallig” net de andere kant op. Een soortgelijke situatie die ik regelmatig meemaak als iemands auto op de pont niet meer wil starten (accu slecht) e...n mensen langs de auto’s gaan met de vraag of er iemand misschien even een hulpstartje wil geven.
Ook dan vang je heel vaak bot en dan moet je wel erg van vis houden om zulks op waarde te schatten. Derhalve heb ik altijd een goed stel startkabels liggen in de auto want een heel klein beetje hulp en vriendelijkheid is toch wel het allerminste wat een mens voor een ander mens moet willen betekenen.
De jongeman bleek onderweg te zijn naar de beurs in Gorinchem maar het openbaarvervoer lag weer eens gezellig plat in die richting dus zodoende zat hij naast mij in de auto en reed ik hem naar de provinciale weg vlak bij de pont van Schoonhoven waar hij zijn weg kon vervolgen en in de goede richting vast zat. Altijd leuk om dan te ontdekken dat veel van die dagelijkse incidenten een testje kunnen vormen van boven, om te zien of wij de afgelopen zondag in de kerk nu wel echt meenden toen wij de Schepper lof bezongen en daarmee ook beweerden zielsveel van onze naaste te houden.
Veel mensen vragen zich af hoe ze hun roeping kunnen vinden in het algemeen christelijk geloof.

Er worden dikke boeken verkocht over hoe dat allemaal zou moeten en gaventesten om zulks te ontdekken. Leuk allemaal, maar wat mij betreft is het allemaal veel eenvoudiger dan zulk studiemateriaal voor ogen heeft.
Help elkaar een klein beetje en je bent al lekker op weg. Zo simpel kan liefhebben en het vinden van je roeping zijn. J

e hoeft er echt niet voor naar donker Afrika om Bantoe-negers te gaan bekeren. Welnee, gewoon een beetje hulp, vriendelijkheid en liefde naar de mensen die je ontmoeten mag, is al heel lekker bezig zijn. Bleek achteraf dat deze jongeman ook nog een bro in the Lord was, dus dan sta je helemaal in je hemd, als blijkt dat je, door hem te laten staan, ten diepste Hem laat staan die je zegt lief te hebben.
Bedankt Leon met de bijnaam Hein (maar niet de magere) want magere Hein mogen wij wel met een gerust hart laten voor wat hij is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.