dinsdag 11 oktober 2016

Kalfskroketten en de Here Jezus


 
Als je aan mensen vraagt waarom de Here Jezus zoveel in beelden (gelijkenissen) sprak, dan krijg je meestal als antwoord dat Hij dat deed
om dingen duidelijk te maken. Hoewel dit waar is, geeft Hij zelf een geheel ander antwoord toen men het Hem vroeg. Het komt er eigenlijk om neer dat Hij spreekt in gelijkenissen om dingen te verbergen. Verbergen voor hen die het koninkrijk Gods niet willen zien. Die laat Hij gewoon blind.

Heel vaak krijgen wij te horen dat wij het evangelie van de daken moeten schreeuwen, op grond van een wel erg krom geïnterpreteerd Bijbelvers. Is dat nu wel zo waar? Is er ook niet voor ons de grondslag dat wij geen parels voor zwijnen moeten werpen?

De kerk splitst met grote regelmaat ons (in liefde) in de maag dat wij moeten getuigen omdat er mensen gered worden. Kan allemaal waar zijn doch er is ook een andere kant en die hoor ik nimmer in de kerk. De massa wil helemaal niet gered worden.  Derhalve ben ik ook geen voorstander van goed bedoeld posterwerk. Je ziet het wel meer de laatste jaren. Van die reusachtige aanplakbiljetten met een of andere Bijbeltekst. Jezus redt o.i.d.

Ernaast posters van houseparty’s, de aanbiedingen van kalfskroketten bij de C 1000 of een aantal blote welgevormde billen van Sloggie. Allemaal goed bedoelt en toch slaat men de paal mis. Onze Here Jezus is mij te dierbaar om naast de aanbiedingen van deze wereld te hangen. Het gevoelt als parels voor de zwijnen. Wij kunnen de koning i.p.v. met de gouden koets op koningsdag natuurlijk op een strontwagen vervoeren en rondrijden. Doch het past niet bij zijn waardigheid zo te doen, dus geen mens haalt het in zijn botte hoofd dit te doen. Behalve met onze Heer Jezus. Die hangen christenen notabene in posterformaat naast de reclame van deze wereld. Het is niet aan mij besteed. Wellicht voelt u zich wel vrij dit te doen. Ga uw gang maar ik vind het not done…