woensdag 12 oktober 2016

Lekkere stevige warme worst

Het meisje bij de pont stond met de fiets tussen haar mollige beentjes zich op te maken. Ze keek in een klein make-up spiegeltje en gaf steeds kreungeluidjes onderwijl haar wimpers zwart makend. Het wond haar zeker op.

Er kwam een man aanlopen met een Ikea klapstoeltje onder zijn arm en een accordeon op zijn rug. Hij kwam achter mij staan en droeg aan het kreunende meisje een neuriënd liedje bij. Twee vrouwen van respectabele leeftijd kwamen op kromgetrokken beentjes vol steunkousen de trap afstrompelen en waren in een stevig gesprek verwikkeld dat een beetje in flarden door de wind uiteen gejaagd werd.

“Het lekkerste is als die stevige warme worst er in zit,” riep de meest corpulente. Het kreunende meisje schrok even op en ook de man met de accordeon fronste de wenkbrauwen. “Eerst goed heet laten worden en dan gaat hij er in, zalig.”

“ En een schenkel,. In goede erwtensoep met worst moet een schenkel,” voegde de ander toe.

De wind nam de rest van het recept van goed gevulde erwtensoep mee de rivier de Lek over. De pont meerde aan en het verkeer donderde van de ijzeren klep de stoep op. Het meisje was uit gekreund, de accordeonspeler liep op versleten schoenen het zijpad in en de oude dames trokken hun sjaaltjes extra strak om hun ongetwijfeld ruim in het vel zittende kippennekken. Ben maar naar de kringloopwinkel gegaan en er een heel kleine minifriteuse gekocht voor 2.50. Handig voor de wietolie zelf te maken. Traps regelbaar van 70 tot 180 graden. En je kunt er desgewenst een lekkere dikke warme worst in wellen. Wie daar het kwade van denkt is een smeerpijp….