vrijdag 25 oktober 2013

Welterusten


Als je om half elf het moede hoofd te rusten hebt neergelegd moet je er weer uit om elf uur omdat je te veel water gedronken hebt. Je ligt nog even naar de hond te luisteren beneden die in zijn dementie heen en weer sloft in de huiskamer
en met regelmaat van de klok met zijn botte hersens tegen de huiskamerdeur bonkt. Net als je meent in te slapen rijden er op de fiets een paar uitgaansjongeren luid pratende voorbij en weer moet je pissen. Opnieuw in bed maar je kunt je draai niet vinden en net als je weg begint te zakken, meent je echtgenote dat het wel aardig is om in haar slaap met haar tenen aan het laken te gaan liggen krabben. Na er een kwartier naar hebben liggen luisteren stap je uit bed en wikkelt een kussensloop om die krabbelteen terwijl zij gewoon door pit.

Eindelijk rust denk je. Dan is het een uur en hoor je de hond janken die zich voor de aardigheid met zijn twee achterpoten in de grote drinkwaterbak blijkt te bevinden. Je sjouwt hem eruit en sloft weer naar boven waar je ontdekt weer te moeten pissen. Waar komt al dat vocht vandaan? Weer tussen de klamme lappen maar de slaap wil niet komen. Dan eindelijk toch val ik in dromenland en duik meteen in een moordlustige droom over een halve flat die ik leeg beuk met een ezels kaak. De nazaten van Hagar zitten en liggen overal in plassen bloed. Maar ik klaag niet want ik slaap. Tot ik wakker schrik omdat de hond zich ditmaal als een volleerde yogaleraar in de pianokruk heeft gedraaid en met twee voorpoten in een spagaat terecht blijkt te zijn gekomen waar het stomme dier niet uit kan. Het is nu bij halfvier en ik schrijf dit stukje maar even terwijl de slierten koorts van de griep nog door mijn lijf razen. Heb de hond naar buiten getrapt in de hoop dat hij niet vast komt te zitten in een of ander object in het donker anders kan ik in de regen daar ook nog aan gaan lopen rukken….

Halfzes: Bonk, bonk, bonk, jank, jank, jank. Ik stap het bed weer uit (Paula slaapt weer door alles tenenkrabbend heen). De hond zit ditmaal tussen de tafel en de stoelen gewikkeld en heeft om het af te maken een dampende hoop zitten draaien.

Ik ruim de boel op en leg het vlees vast uit de koelkast om het straks vast op te zetten. Ikzelf kruip onder de douche en als ik eruit kom, staat de demente teckel met een stuk in zijn bek, gezellig wat voor zich uit te kauwen.
Ik sluit af met een tip. Gezellig, neem een hond, je knapt er helemaal van op!!!
Extra tip: neem een Teckel, succes verzekerd...

7 opmerkingen:

 1. Welkom bij de club! Het is vier voor vijf en hen alle uren gezien vannacht. En nu met een bak thee zit ik jouw blog te lezen en voel me een stuk minder zielig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een avond zeg jiji... je hebt van die nachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie, verhaal was nog niet af, zo bleek dus wat toe mogen voegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. geloof me je zal het nog missen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zie het helemaal voor me en kom niet meer bij....zó'n komisch stukje.
  Indirect knap ik reuze op van die teckel van jou!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toch nog weer iemand blij gemaakt met mijn nachtelijke escapades

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.