vrijdag 25 oktober 2013

Bid voor je vijanden


Een tamelijk lastige kwestie wellicht en toch is dit een geweldig stuk uitdaging om voor mensen die het je moeilijk maken, die je
misschien iets hebben aangedaan, te bidden en hen te zegenen daarmee. Want, wat is het verschil tussen de ongelovigen en u anders? Ook de ongelovigen, wensen hun vrienden en mensen waar ze in goede harmonie mee omgaan het beste toe. Maar God in de hemel laat het regenen en laat de zon schijnen op mensen die Hem eren en op hen die dat (nog) niet doen.
Begin eens met al de vrienden uit het verleden die om de een of andere reden nu uw vriend of vriendin niet meer zijn. Ze hebben misschien iets lelijks gezegd of gedaan. Ze hebben je wellicht teleurgesteld of erger nog. Hoe groot is de overwinning als je ondanks dat toch hen het goede toe blijft bidden? Zegt dat niet 100 maal meer dan uw zondagse gang naar de samenkomst? Is het bidden voor mensen die het je moeilijk maken niet veel meer muziek in de oren van uw Schepper dan het al dan niet op hele noten zingen van de psalmen? Als wij enkel zegenen wie ons zegenen, waarin zijn we dan anders dan de grootste goddelozen?

2 opmerkingen:

  1. Bidden voor mensen waar je moeite mee hebt en hen daarmee ook zegenen is moeilijk maar zal op den duur ook uitwerken dat jijzelf gezegend zult worden.
    Het is niet makkelijk maar absoluut de moeite waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is haast niets moeilijker dan dat. Maar toch maar proberen zo af en toe... Want inderdaad, wat onderscheidt ons anders eigenlijk van de niet-Jezusvolger?

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.