woensdag 23 oktober 2013

Opdat uw jeugd zich vernieuwen zal als die van een Arend


Een van de dingen die wij nodig hebben is vernieuwing. In de eerste plaats in ons innerlijk. Niets is zo dodelijk voor ons geestelijk leven als gezapigheid, traditie en gewoonte. Toch dobberen velen van ons wat rond in de zee
der genade zonder de sturing van een stuk gezonde vernieuwing. Het resultaat is dat er wel gevaren wordt, doch er is weinig sprake van een echte koers.

Precies als wij in ons leven regelmatig de batterij moeten opladen en er voor kiezen naar bed te gaan om zulks in een gezonde rust te hervinden, zo moeten wij ook de tijd nemen om onze ogen te sluiten en diep naar binnen te kijken. Hoe staat het er voor met onze nieuwe mens? Wordt hij nog voldoende gevoed? Is er sprake van een stukje opwassen in Christus of is hij na al die jaren nog steeds op het niveau van een baby gebleven?

Denk nou niet dat uw intellect zorg draagt voor opwassen en vernieuwen in geloof. Ook uw vermogen of economische status dragen geen enkele steen bij. U afkomst of uw nette kledij en uw statige houding, neen zelfs al doen we een zwart pakje aan of een hoedje op. Het is allemaal buitenkant maar hoe zit het diep van binnen? Is er nog sprake van die sprankelde eerste liefde of is het toch tot gezapigheid, traditie en gewoonte verworden, dat geloofsleven van ons?

1 opmerking:

  1. Ik denk bescheiden dat het niets met status of iets te maken heeft "in ootmoed kniel ik voor U neder" dat zijn we een beetje vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.