donderdag 23 juni 2016

Bestaat er een Schepper?

Een vreemde vraag. Voor iedereen die oren en ogen
heeft, dacht ik zo. Je gaat toch ook niet voor de nachtwacht staan en dan vragen of er misschien iemand bestaat die dit meesterwerk gemaakt heeft! Niemand zal het in zijn hoofd halen om te twijfelen aan het bestaan van een meester-schilder bij het zien van de nachtwacht. Geen zinnig mens haalt het in zijn botte knar om te menen dat het reusachtige doek wellicht bij toeval is ontstaan. Dat er ooit een paar klodders verf waren die door de tijd en wat blikseminslagen bij toeval op een stuk linnen zijn gespat. Nou ja, en toen begon het ook nog te regenen en verwerd het doek tot wat wij nu kunnen aanschouwen in het museum.
En toch geloven ontelbaar veel mensen de volslagen nonsens van de evolutietheorie. Het gaat zelfs voor een geleerd en oorspronkelijk denken door in zekere kringen.
De bijbel leert ons dat de mens de Schepper van alle dingen kan leren kennen uit de werken van Zijn hand. Maar dan moet je wel ogen hebben die zien. De meeste ogen in onze dagen zien niet veel verder dan hun mobieltje en moeten er nog dik voor betalen ook. En dat terwijl de Schepper elke dag tot ons spreekt. Maar, geen mens is zo blind als diegene die niet wil zien....