zaterdag 9 mei 2015

Er zijn van die dagen


 
Dat je beter in bed kunt blijven. Het hangt bij zo’n dag al bij het opstaan een beetje in de lucht. Het leven zit te veel mee, er is te weinig tegenslag de laatste tijd.
Dat houdt het leven nooit lang vol, daarvoor staat het te onverschillig tegenover het wezen mens.

Ik stapte nog vol goede moed in mijn onderbroek, maar ik kwam met twee benen in één pijp en kantelde voorover met mijn schedel tegen de muur. Denk daar nu niet te gering over want het is de eerste aanzet van het leven, tot een dag vol “gein en lol”.

Je loopt vervolgens met je schone witte sokken door de kippenstront in de kamer en als je net op het kleinste kamertje zit is het papier op, waardoor je in een ongemakkelijke voorovergebogen houding met een en ander bloot naar het gangkastje kruipt om verse rollen te scoren. Pas kijkt dan in de ogen van de mooie postbode met het lange rode haar die net door het raam naar binnen lonkt. Schaam, schaam, schaam!

Naar de stad: je krijgt een beetje mot met de dame achter de kippenpoten kraam omdat ze immer humeurig is en nooit eens vriendelijk. Dus je roept terwijl je het idee krijgt haar met de zojuist gekochte poten te werpen: ’ik kom hier dus nooit meer.”

Na mokkend word je aangereden door een vent op de fiets die roept dat hij voorrang heeft en net voordat je de kans krijgt om hem van zijn ijzeren ros te rammen, zie je dat het een diaken uit de kerk is, dus je wrijft je pijnlijke knie en zendt hem een: alles oké glimlacht toe, terwijl je hem liever een daagje zag branden in het vagevuur.

Je zet je pc aan en hebt geen verbinding en je modem blijkt na onderzoek stuk. Bellen, bellen, bellen er zijn nog 4 wachtenden voor u. Resetten, resetten, resetten. Niets, niets, niets. Gedoe, geklets en nog steeds niet. Dus naar de KPN winkel voor een nieuwe modem en snel aansluiten en dan hup terug onder de wol. Heel ver de boel over je heentrekken en vooral geen windjes laten wat geheid dat het natte zijn en dan zit je weer met de shit….

Kom over de brug! Nou ehh morgen maar weer proberen…..