maandag 29 december 2014

Komkommerzaad


Regelmatig wordt er in de kerk gebeden voor de mensen zonder kinderen. Dat klinkt lief en heel teder, maar wij hebben bewust gekozen om ons niet naar kinderen uit te strekken. Om gezondheidsredenen dus.
En altijd als er dan gebeden wordt voor de "zielige" mensen die geen kinderen of misschien wel geen eens een partner hebben (nog zieliger) voel ik ogen op ons gericht. Ik lees in de ogen der beschouwers de nimmer uitgesproken vraag:Wat zal er mis zijn? Kan hij het niet? Heeft hij komkommerzaad of hoe zit dat toch?
Wel bij deze dan: er is niet mis, alles wel hier, enkel leek het ons beter je niet naar de zorg voor kinderen uit te strekken als je al genoeg hebt aan jezelf.
Hoewel ik persoonlijk van mening ben dat als je 5 dagen in de week je kindje naar de oppas moet brengen, je misschien ook beter wat dieper na had kunnen denken over of een kind nu wel zo verstandig is?
Maar als je dat zegt dan valt de hele moderne wereld over je en dat moet dan maar. Ik raad mensen aan die nog 5 dagen per week samen moeten werken: Neem een cactus, je hoeft hem maar één keer per maand wat water te geven.