maandag 15 mei 2017

Natuurvlees in de aanbieding


Dacht even dat ze bij de Emté met rode lampjes in de weer gingen, want bij natuurvlees denkt een man al snel aan zaken die worden getoond en aangeboden bij schamel verlicht zijnde raampjes met rode lampjes. Maar nee.

Wat is natuurvlees dan?
Bestaat er dan soms ook onnatuurlijk vlees? Goed, vleesvervangers die smaken naar een oud matras ken ik. Je hebt het idee dat je een soort gemalen schooltassen opvreet, maar dat terzijde.
Natuurvlees is net zoiets als diervriendelijke worst me dunkt. Een weinig of beter gezegd niets toedoende kreet die de lading niet dekt. Ze eten het sappigste gras aldus de reclame. Zo, zo, zo, wat eten de onnatuurlijke veestapels dan? De lederen zolen van de Jehova's getuigen, die met een wachttoren in de broek langs de deuren gaan?
Alsof de karbonades die ik normaliter consumeer van een onnatuurlijk beest komen. Of van een lang overleden tyrannosaurus rex of zijn broer de indominus rex.
Het blijkt te komen van koeien die buiten komen. Wel, wel, wel, wat een wonder! De koeien van boer Bikker, lopen ook buiten dus is dat dan zo bijzonder? Blijkbaar wel. Een ding is zeker, het zal wel meer kosten en zo wordt de diervriendelijk bal gehakt van echt natuurlijk vlees toch iets om opgewonden over te geraken...