zaterdag 3 oktober 2015

Getuigen van Jehova

Getuigen van Jehova’s zijn geen christenen.
Ze zien Christus immers als een geschapen wezen (de engel Michaël) en zeer zeker niet als de Zoon van God. Hun motieven om langs de deuren te gaan worden ook dikwijls verkeerd ingeschat. Ze moeten wel. Willen ze de hemel verdienen.
Verplicht afnemen van de twee bladen van het wachttorengenootschap. De Ontwaakt en de wachttoren, zijn een belangrijke vorm van inkomsten voor de organisatie. Uren en dagen langs de deuren sjokken is verplicht.
Getuigen van Jehova behoren bij de sekten die wel heel Bijbels lijken, maar in de kern niets van de persoon om wie het gaat in het woord Gods willen weten (Christus).
Ze nemen nimmer iets aan van jou als gesprekspartner aan de deur, geen boek, geen antwoord, niets. Ze willen wel hun gedachten en lectuur aan jou overhandigen. Alle mensen die geen getuigen van Jehova zijn zien ze als onderdeel van “de grote hoer.”
Denk dus niet dat zij u als gelovige zien. U behoort tot de afvallige massa die de grote hoer genoemd wordt in hun denken. Hun Bijbel (de nieuwe wereldvertaling) heeft weinig meer te maken met een zuivere vertaling.
Veel gedeelten zijn volkomen aangepast en verbogen naar hun godsdienst en ronduit fout vertaald. Een heel goed boek om de getuigen van Jehova van binnenuit te leren kennen is: Herders zonder erbarmen. Dikwijls in de kringloop te koop voor een euro. Doe er je voordeel mee en verdiep je eens echt in de drijfveren van deze groep, voordat je bewondering uitspreekt voor hun inzet. Schrik niet te veel want het is ronduit schokkend wat er achter deze mensen, of beter gezegd, achter deze grote organisatie zit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.