maandag 6 april 2015

Je moet er in geloven

Het grote voordeel van de kwakzalvers van weleer was dat je ze gemakkelijk kon herkennen. In onze dagen worden
miljoenen omgezet in deze vorm van geneeskunde enkel heet het nu homeopathie.
De gedachte achter deze "geneeskunde" gaat schuil onder de volgende formule: hoe meer je een grondstof verdunt, hoe krachtiger de werking.
Een enkele druppel Echinacea (rode zonnehoed uit de normale fytotherapi
e) wordt in een badkuip water gedaan en middels opladen/potentieren/dynamiseren, (noem het maar even roeren of schudden want dat is het eigenlijk, meer niet.) verwordt het tot een zeer krachtig werkend middel dat voor veel geld te koop wordt aangeboden. Pletter je diezelfde druppel in het IJsselmeer, je begint met opladen/potentieren/dynamiseren/(schudden en roeren dus), dan is het middel nog krachtiger. Tis maar dat je het weet. Een overdosis verkrijg je wellicht door die druppel in de Noordzee te laten vallen en dan te roeren! Enfin, moderne kwakzalvers, en er zijn massa's mensen die er stellig in geloven en het met hand en tand verdedigen.
Van mij mag je, maar even serieus, hahahaha sorry dat ik ernstig en erg hard moet lachen. Zo erg dat ik spontaan even naar het toilet moet want er begint iets op te laden, te potentieren en te dynamiseren, noem het, schudden....