woensdag 23 juli 2014

Rare wereld


De wereld zit vreemd in elkaar. Veel landen, ja ook of misschien wel juist te westerse landen, helpen mee om wapens te maken.
Vernietigingswapens om mensen te doden. De een levert het metaal een ander de springstof, weer een ander de chips en weer een ander de software om een raket te besturen. Dan maakt men een systeem dat zonder dat je een ander mens in de ogen behoeft te kijken, je een heel vliegtuig neer kan halen en veel landen verdienen eraan hebben er werkgelegenheid door etc. Dan wordt de handel verkocht en doorverkocht tot er een of andere halve gare denkt: laat ik eens dat vliegtuig hoog in de lucht neerhalen.

Dan staat de hele wereld op zijn kop en hangen we de vlaggen halfstok als mensen uit ons eigen landje omkomen. Begrijp mij goed, het is ook vreselijk maar het enge wordt gevonden in de verontwaardiging dat men een bom/raket op eigen kop krijgt.

Daar maken we hem niet voor! We maken hem voor andermans kop! We maken hem om er enkel werkgelegenheid mee te scheppen. Om eraan te verdienen en niet om te gebruiken. We helpen wapens maken om iedereen mee te doden maar niet onszelf, dat is niet de bedoeling. Ja zo iets moet het zijn ja.

Ehh, rare wereld, vind ik…