donderdag 30 mei 2013

Stamcellen en dementie

In de media wordt hoog opgegeven over de winst die mensen met dementie kunnen boeken bij het injecteren met stamcellen.
Allemaal aardig maar wat ik mij afvraag is: waar komen deze stamcellen vandaan?
Een tijdje geleden werd al bekend dat veel stamcellen uit de foetussen van baby’s worden gehaald.
Met in het achterhoofd de abortussen geeft dit een heel smerige smaak in de mond en druist het mijns inziens in tegen wat ethisch verantwoord is.
Men moet in onze tijd steeds meer op de hoede zijn, want voor je het weet heb je te maken met zaken die worden verkocht als zijnde medisch verantwoord, maar in het licht van de bijbel een gruwel in Gods ogen.
Hoever moet de mens gaan op het gebied van de medische wetenschap? Ik ben zo bang dat we eigenlijk met al ons geklooi met zwangerschappen en het tegenover gestelde de abortus al veel te ver over de grens zijn van dat wat God wenst te zegenen.
Dementerende ouderen injecteren met de stamcellen gewonnen uit foetussen. Het klinkt als iets uit de dodencellen van Nazi Duitsland in die dagen. Maar nu wordt het u en mij verkocht als heel normaal. Sterker nog: als een stap in de goede richting….

9 opmerkingen:

 1. als ik voor de keuze stond zou ik zeker willen weten waar die stamcellen vandaan komen. Als die 'geoogst' worden bij een bloedverwant die daarvoor toestemming verleent is het mij goed, maar zeker niet van foetussen.
  groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. maar nou ga je er goedertrouw van uit dat wij ook weten waar ze allemaal vandaan komen ?? dat zal denk ik ook weer met een grote mantel(der liefde?)bedekt worden?? als je zou vragen ik zou de herkomst willen weten. maar dit zouden we toch allemaal niet moeten willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja de hamvraag is waar deze cellen vandaan komen? En ook al beweerd de wetenschap dat men ze geoogst heeft uit de fossiele resten van een Neanterthealer, dan nog hebben jij en ik geen mogelijkheid om dat te controleren. Los daarvan groeit bij mij te twijfel over het gebruik van meer zogenaamde medische verantwoorde zaken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een flink onderwerp wat je daar aan haalt Peter.
  Zeker het overdenken waard.
  Geen makkelijke keuze denk ik voor hen die er mee te maken krijgen.
  Wel goed dat je dit aan snijd.
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 5. HEY PJOTR,

  De wetenschap is aan het sleutelen met Gods geheimen dna ouderdomsgen,het sleutelen aan het zogenaamde godsdeeltje.

  Zij willen wel de geheimen maar niet de gene die ze verborgen houd
  namelijk Christus Jezus......

  Wij leven in een intens verrotte tijd waarin de zonde en zondeloosheid hoogtij viert en men zich nergens meer voor terugdeinst ook de wetenschap is God aan het uitdagen soms bewust en soms onbewust.......

  Fijn weekend.....

  Grtz Henri

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik dit lees moet mij toch een vraag van het hart. We vinden het nml. wél gewoon om ivf te doen en maar van alles te transplanteren. We hebben de wetenschap en machines om mensen langer in leven te laten, we hebben euthanasie onderverdeeld in actieve en indirecte manier om minder te hoeven te lijden en sneller dood te gaan. Toen dit net kwam kijken stond christenland op zijn kop. Nu is het behoorlijk geaccepteerd. Waar ligt op een gegeven moment de grens, vraag ik mij af?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mag ik zo vrij zijn mij niet bij die "we" aangesproken te voelen? Ik ben een van de mensen die nog steeds vind dat al het geklooi om vrouwen aan hun wens om zwanger te kunnen worden, vinden dat je niet veel verder moet gaan dan op en neer...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Iedereen moet zelf zijn grens bepalen maar zonder meer met je eens dat die grens ook voor christenen langzaam maar zeker verschuift.
  Dat is bedenkelijk...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.