vrijdag 15 februari 2013

Wonderen


Het was een drukke morgendienst in de Pinkstergemeente “de waterval”.
In de zaal zag ik stapje voor stapje de vrouw binnen komen die ik een half jaar geleden had leren kennen als: zuster Jannie.
Ze leed aan borstkanker en één borst was al weggenomen maar toen de ziekte zich in de andere borst, haar lever en longen ook nestelde, konden de artsen niets meer voor haar doen.
Talloze keren was er met haar gebeden, had men ogenschijnlijke demonen weggezonden in Jezus naam, de olie had op haar hoofd rijkelijk gevloeid en er werd voor haar gebeden op de bijbel en gebedskringen. Het mocht niet baten.
Ze ging met moeite zitten en ik zag hoe oud ze geworden was in die laatste zware maanden. De dienst ving aan met een getuigenis, zo werd ons verteld. Een man stapte op het podium om over een wonder van genezing te vertellen. God had hem, u gelooft het niet gemeente, genezen van kiespijn. Handen gingen in de lucht en het: dank u Jezus ging door de zaal. Ik keek naar de vrouw die met open mond naar dit alles keek. Ze stond op, verliet de zaal en keerde nimmer weder. Altijd bemoedigend zo’n Godswonder, vindt u niet?

20 opmerkingen:

 1. Het lag aan die vrouw dat ze heenging naar haar Vader op een leeftijd wat niet met God afgesproken was .. toch? Haar geloof was niet groot genoeg, dat is duidelijk. Geloof dat bergen verzet zal je verlossen van kiespijn en ingegroeide teennagels mensen! Ben benieuwd of er een apart appartement is gereserveerd voor deze reuzen in het geloof die wèl 'genezen'.. Pas op; wanneer je dit eerlijk benoemd kun je maar zo ontvriend worden op twitter en facebook....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen die je ontvrienden omdat jij ziek blijft, wat moet ik er van zeggen? Christenen kunnen het toch niet zijn want de bijbel leert dat als er iemand bewogen was met de zieken Christus zelf dat was. Mensen die alleen maar je vriend willen zijn als je gelooft als zij vinden dat je moet geloven, zijn zielig. Het gekke is dat als je de waarheid spreekt, men je nog altijd niet pruimt, ook binnen de groep die zich christen noemt zitten veel mensen die enkel je vriend willen zijn als je amen zegt op hun gedachten. Anders kan je opduvelen...

   Verwijderen
  2. Weet hier alles van.... Zolang ik meedenk in het denkpatroon van bepaalde 'broeders' en 'zusters' kijken ze naar Rob en mij om. Als ik dat niet doe, dan zien ze je ineens niet meer zitten. Ik denk níét mee in hun denkpatroon.....één keer raden of ze wel eens een praatje met ons maken na de dienst....

   Verwijderen
 2. Dat plaatje zegt zóveel..."Vader vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen!"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Dieneke, toepasselijk plaatje van een Jezus die er het Zijne van denkt..

   Verwijderen
 3. Zou niet weten waarom de HEERE geen kiespijn zou mogen wegnemen! Ik geloof daar wel in ja. Wie weet wat die vrouw allemaal op haar geweten had! Wij zien de buitenkant! Hij de binnenkant. De bijbel leert dat God geen ziekten op ons zal leggen als wij wandelen in Zijn schaduw.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij dat het oordeel niet aan mij is.....dat is aan Hem die groter is dan alles en iedereen en die wij niet kunnen doorgronden. Wij kunnen ook geen verlanglijstje bij Hem inleveren of Hij ons alsjeblieft even wil 'genezen' van die kiespijn, die kromme teen of die platvoet.....
   Chronisch ziek-zijnd weet ik wat het is om Hem aan mijn zijde te weten en te weten dat Hij met mij in ieder dal en op elke bergtop is.
   Anoniem, jij bent verantwoordelijk voor deze woorden die je hier schrijft......En waarom reageer je anoniem? Schrijf gewoon je naam erbij, dat doen wij hier allemaal!!

   Verwijderen
 4. Waar staat die tekst? Hebbie de Wehkampvertaling op schoot of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Anoniem. wat een oordeel van je om te schrijven: "wie weet wat deze vrouw op haar geweten had". Dit is zo.... ik word hier onpasselijk van! Wie ben jij om hier zo over te oordelen! Als het al zo is, dan is er nog iets als genade, vergeving, liefde, toch? Maar ja het gaat altijd om de 'succesverhalen' kijk eens hoe goed we zijn, hoe rechtvaardig we zijn door onze eigen daden. En de chronisch zieken, de lijders aan kanker, etc die niet genezen, tja dat is hun eigen schuld.... Jezus kijkt met ontferming naar ons allen, ook naar jou en naar mij. God's Liefde toegewenst! Jack2

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jezus kijkt voorál naar de zieken! Naar de weduwen en wezen. Hij houdt van het 'uitschot', want zij zijn (wel) ontvankelijk voor Jezus' liefde en genade.

   Verwijderen
  2. Helemaal eens met Jack2 en Anoniem2 ;)

   Verwijderen
 6. Amen Jack, bedankt voor je rijke toevoeging die zoveel meer van waarheid en liefde spreekt dan ik in anoniem lees. Daarin enkel veroordeling. En nog eens wat, dit is de laatste anonieme die ik laat staan. Als je het lef niet hebt om jezelf met een naam te noemen, dan aub geen krasse veroordelende kreten, die enkel stuk maken. Begin eens om gewoon onder een naam te reageren...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan God mensen genezen? Lijkt mij van wel. Geneest God ook mensen? Ik weet het niet. Er zijn verhalen van wonderbaarlijke genezingen na gebed maar er zijn ook verhalen van niet-christenen die zichzelf beter hebben gedacht/gemediteerd; van beide soorten verhalen zijn er zoveel dat er wel een grond van waarheid in moet zitten. Een moeilijk onderwerp dit. Zijn ziekten een normaal onderdeel van ons leven of zou er leven zonder ziekten mogelijk zijn mits dit of dat. Ik weet het niet. Wel weet ik dat wij met z'n allen zo'n puinhoop van de wereld hebben gemaakt en van bijvoorbeeld ons voedingspatroon en leefstijl, dat er heel wat meer ziekten zijn en meer patiënten. Daar kunnen we zelf in ieder geval wel wat aan doen. Maar je zal het momenteel maar hebben. En ik hoop trouwens, samen met Hans, dat er voor dat soort lui en voor mensen als de anonieme reageerder een aparte plek is in de hemel want anders zit ik er nog liever niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn god doet wonderen. Die van jullie niet? Misschien dien je dan wel de verkeerde!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De liefde bedekt tal van zonden Jannie, voor die jij hier zoal weergeeft (hoogmoed) zal een heel bergje liefde nodig zijn. Ga je schamen en denk eerst eens na over je reactie(s) want je wekt bij mij in ieder geval enkel ergernis op en de gedachte dat, zoals Robert al aangeeft, dat je aub een apart plekje krijgt in de hemel want, en ik zeg het met moeite, ik vind je reactie (s) een tamelijk hoog braakverwekkend vermogen hebben. Sorry wil je niet kwetsen maar wat een liefdeloosheid proef ik in die paar woorden...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maak je niet boos Peter. Weet je, dit soort opmerkingen en pijnlijke woorden zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Jezus heeft het al voorzegd: tijdens de laatste dagen zal het zwaar zijn en er zullen spotters komen. Ik vind deze opmerking van Jannie ronduit spottend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boos worden is in dit geval een reactie die niet zo heel vreemd is. Men kwetst de toch al zieke of mankerende christen en het is daarom dat ik daar eens heel pittig op reageer. Ik zal dit ook zeker blijven doen want ik heb het domme geklets wat voor oorspronkelijk geestelijk denken verkocht word te veel en te lang aan moeten horen. Mensen blijven maar vasthouden aan de gedachte dat God soms niet geneest en dat is een dwaling. God geneest zeer, zeer, zeer zelden en 99.9% blijft gewoon ziek. WOrdt het niet eens tijd dat we stoppen met onszelf voor te liegen? Wordt het niet eens tijd dat wij beseffen dat God met ons is juist in het lijden. Wordt het niet eens tijd dat wij volwassen worden in het geloof en de melk achter ons laten en de waarheid dat wij het verkeerd begrepen hebben dat God altijd geneest op grond van geloof? Volwassen worden doet soms zeer ik weet het. God staat helaas niet op elke straathoek met een pleister klaar. Er sterven dagelijks ontelbare kinderen aan de meest vreselijke ziekten. God is daar ook. Snappen doe ik het niet, maar het is de waarheid.

   Durf eens wat verder te kijken dan je christelijke neus lang is....

   Verwijderen
 11. Een triest stukje wat je schrijft.
  Het is zo gemakkelijk om te roepen dat God geneest (wat ik ook nog steeds geloof). Maar wat als God het niet doet ligt het dan aan ons geloof?
  Heel jammer dat er dan zo liefdeloos met elkaar omgegaan wordt.
  Ook ik ben chronisch ziek mijn dochters zijn ziek mijn vier kleinkinderen zijn ziek (waarvan één heel ernstig)en natuurlijk hebben we onszelf onderzocht of er iets in de weg kan staan wat genezing tegen kan houden, maar dan is het ook klaar en hoef je niet te blijven wroeten. Gelukkig hebben we mensen om ons heen die met ons meeleven en blijven bidden, en dan niet alleen voor genezing maar ook om kracht en rust enz. En die betweters die kunnen beter hun mond houden, of als ze zo'n groot geloof hebben laten zij dan bidden voor de ernstig zieken.
  Al kan ik gelukkig nog steeds zeggen dat we ervaren dat God erbij is en van ons lijden weet, en ons iedere dag weer kracht geeft om verder te gaan!
  Groet,
  Riah

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoeveel mensen bekommerden zich om de zieke vrouw die uit de dienst wegliep?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jannie, 'mijn God doet wonderen' kan ik in meegaan. Maar je andere opmerking vind ik flauw. Ik denk dat we het hier allemaal over dezelfde God hebben.

  Ik vind de woorden naar Jannie toe na haar berichtje wel een beetje heftig hoor... Maarja, ik begrijp dat ze hier wel vaker reageert en dat dat misschien dan niet zo invoelend is, dus ik kan er natuurlijk niet over oordelen.

  Ik geloof ook in een God van wonderen, ik weet niet hoeveel % van de ziekten genezen worden door God, daar durf ik niets over te zeggen. Dat is in Zijn hand. Ik weet wel van een aantal genezingen van christenen waar ik zelf dicht bij ben geweest. Maar ik weet ook van christenen die erg ziek waren, baden om genezing en dit toch niet ontvingen (en stierven). Dat zijn de mysteries van God...

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.