donderdag 26 april 2012

Jezus is gekomen voor de zieken, de zwakken, de verslaafden en de moordenaars


Nou ja, dat hoor ik nog al eens beweren. Ik word daar altijd van binnen een beetje onrustig van. Laat mij vertellen waarom. Omdat ik niet verslaafd ben, nog nooit een echte moord heb gepleegd, niet zwak ben en dat ziekelijke valt ook mee te leven. En toch wil ik zo graag Jezus volgen als mijn Heer! Ik hoop dat het ook mag als je niet in het bekende rijtje geplaatst kan worden. Ik ben enkel maar een “gewone” zondaar. Ik heb nooit de behoefte gehad om mensen te doden of mij te laven aan cocaïne of ander “stuff”. Ik ben niet interessant meer voor de EO, want ik ga naar een heel gewone kerk, waar ik geen tekenen en wonderen doe of meemaak aan mijn lijf. Ik bid enkel veel, lees de bijbel, praat met mensen over de liefde van de Here Jezus en ga naar de kerk. Daar gooi je geen hoge ogen mee, want daarover te schrijven of benoemd te worden, neen dat zit er dan niet in. Ik wil toch een lans breken voor de ontelbare massa mensen die net als ik “slechts” zondaar zijn en niet blind, doof of verlamd. Ik wil hen in het licht stellen van de Meester die in mijn overtuiging niet eens in bijzonder kwam voor de lammen, blinden, verslaafden en moordenaars, doch om heel “gewone” zondaars zalig te maken. 

11 opmerkingen:

 1. Dikke streep onder dit blog, Peter!
  Jezus kwam voor gewone mensen. Voor zondaren, zoals jij en ik.
  Wanneer je boeken ooit massaal verkocht worden, wordt je misschien ook nog eens door de EO uitgenodigd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou het Hans? Zou best een s kunnen. Ach de EO doet haar best en geeft de mensen het bekende plaatje. De Here Jezus voor de zieke, de dove, de lamme. Het is ook niet spectaculair dat "gewone" geloof. Toch juichen engelen als een "gewone" zondaar zich tot God bekeert. Niets harder of zachter dan wanneer een zieke, blinde of verlamde zich bekeert....

   Verwijderen
 2. Hoi Peter, ik word er ook altijd onrustig van, maar in een andere zin. Misschien betekent het wel dat wij (de gemiddelde kerkgangers) wel naar die 'zondaren' toe moeten, om voor hen de liefde van Christus concreet te maken, zichtbaar, merkbaar. Lees Matth. 25 maar. En dat betekent dan toch minimaal dat ik mijn eigen 'veiligheid' en 'zekerheid' los moet laten. De ellende op moet zoeken. De ander een naaste te zijn. Beslist niet vrijblijvend dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten. Als wij het ze niet vertellen wie doet het dan? Moet mij wel van het hart dat het plaatje van de massa zoekende mensen een (in mijn beleven) onjuiste is. Velen zijn geroepen, maar weinigen willen ook komen. Ik heb wel eens de indruk dat de kerk een plaatje schets van de (noem het) wereld als een massa die zit te schreeuwen om Jezus. De werkelijkheid is dat de massa niets van Hem wil weten en helemaal niet zit te wachten op ons met de blijde boodschap..

   Verwijderen
 3. Zijn we niet allemaal een beetje blind, doof, verslaafd en moordenaars?
  Blind en doof voor het evangelie van onze Heer; verslaafd aan 'de wereld' en misschien stiekem iemand wel eens iets heel ergs gewenst? Pas als we het onbegrijpelijke en fantastische offer van onze Heer aanvaarden en werkelijk zien hoe wij als mens zijn, dan zullen we verlost worden van al deze gruwelijke dingen.....
  Als je niks herkent van dit bovenstaande, dan spreek ik puur voor mijzelf....ik herken mijzelf namelijk wel in datgene wat Jezus zegt (ik moet nu denken aan Mattheus 15:18, 19)en dank de Heer dat Hij mij gered heeft.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee ik zie vrij goed dacht ik enkel een leesbril of valt dat ook onder slechtziend? Haha. Maar dit is nu de spijker op de kop Jose. We zijn allemaal dus zondaars in al de facetten. Waarom overbelichten we dan vaak een speciale groep? Waarom zoeken wij het vaak in het extreme? Waarom vindt de EO een vrouw die een heel vliegtuig met mensen opblies en tot geloof komt, zo bijzonder? Over haar, die zoveel leed veroorzaakte, komen uitzendingen op tv en er worden boeken over geschreven. Maar over de oude vrouw die in de straat woont en "slechts" naar de kerk gaat en elke dag voor iedereen bidt, zonder mensen op te blazen, nee daar hoor je niemand over. En toch heb ik het idee dat haar ergens eer wordt ontnomen? Door wie? Deed de media dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor die anonieme vrouw zal de eer in de hemel groot zijn!
   En nu al de eer vàn de hemel..
   Ware gemeenschap met God heeft eigenlijk niets met podia te maken.

   Verwijderen
  2. Dat laatste wat je zegt is helemaal waar Hans!

   Verwijderen
 5. Toch had Jezus een speciale voorliefde voor de gebrokenen, in welke vorm dan ook. Zelfs voor de 'arme' Zacheus..
  Een leven achter Jezus aan is zoals Anton ook zegt, uit je veilige huisje willen komen.
  Wanneer wij in ons veilige haventje blijven zitten en een 'voorbeeldig' gristelijk leventje leiden maar geen enkel contact hebben met minderheidsgroeperingen, zijn we geen Jezusvolgers..
  Zie: http://www.youtube.com/watch?v=Wgg2KYdMpqc

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja Jezus had die (noem het) voorliefde voor gebrokenheid in al haar delen, omdat (dacht ik) de mens die beseft het niet meer alleen te kunnen, vaak een open hart heeft waar het zaad van het evangelie in vallen kan.

  Wat het naar buiten treden betreft:
  Ik denk dat een oma die haar kleinkinderen in de schaduw van haar kamerplanten het evangelie voorleeft en durft te vertellen over de Here Jezus, ook naar buiten treedt met haar geloof. Niemand hoor je over haar, maar God ziet haar. Ze heeft geen vliegtuigen neer laten storten en is daarna tot geloof gekomen, is nooit aan de drank geweest en heeft niet in de goot op straat gelegen alvorens de Heer te leren kennen (alsof dit een kostbaarder gang van zaken is?) Toch treedt ook zij naar buiten. Sorry maar ik zou liever die oma zijn op de achtergrond…Het zal wel aan mij liggen. En toch wordt die eerste groep vaak in het licht gezet en de tweede, zelden. Moet mij daarnaast ook van het hart dat de eerste groep heel vaak weer afhaakt na een tijdje in het licht van het evangelie te hebben verkeerd.

  Wist je dat Feike ter Velde en Henk Binnendijk (want ik heb wel contacten hoor, haha) daar het meeste van baalden toen ze nog bij de EO werkten? Dat de groep (noem ze) “media interessante” en dus EO rijpe christenen (mensen met een verhaal dus) heel vaak een tijdelijk geloof hebben! Dan kreeg Feike weer een telefoontje dat de mensen die hij in de Verandering had (het programma) weer bij af waren.
  Daar horen we niet veel over op de tv! En daarom breek ik een lans voor die oma, die minder “spannende” dingen deed, maar nog altijd oprecht in alle rust haar Heer dient. De rest heeft al zoveel eer, dat hoeft niet meer. Maar of die eer altijd terecht is…?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vorige week las ik het boek Micha weer eens en moest aan deze tekst denken toen ik Peters laatste reactie las. We hoeven inderdaad geen spectaculaire dingen te doen maar gewoon trouw zijn in het volgen van de Heer. Micha 6:8 heel mooi.
  'Hij heeft u bekend gemaakt o mens, wat goed is. En wat de Here van u vraagt niets anders dan recht te doen. En getrouwheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen, met Uw God.'

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.