vrijdag 1 augustus 2014

Geschifte Bisschop


De Sint-janskerk is van oorsprong als zoveel kerken een Katholieke kerk. Ten tijde van de reformatie hebben ze de papen eruit gemept en nu noemen de hervormers dit het huis van God, wat te denken geeft.
Over de Paus valt veel te vertellen, maar wat immer opvalt, is de poging van de beste man om een mondje Nederlands mee te praten. We hebben alweer een tijdje een nieuwe maar de vorige had het steevast over de geilige maagd en dat ging zelfs mij te ver.
Ach, verspreken is menselijk en we vergeven de paus zonder twijfel zijn uitglijder, want ga er maar aanstaan dat Nederland! Leuker werd het toen hij het, binnen wederom een verspreking had over het afzetten van de Bisschop uit Roermond de heer Gijsen, omdat hij deze man niet geschift genoeg vond. Ja, zo zei hij het warempel, hij had meer geschiftere Bisschoppen voor Nederland en voegde er aan toe, voor Roermond de meest geschifte uit te zoeken.
Laten we hopen dat de Paus inmiddels het woordje “geschikt” correct heeft leren uitspreken en zo niet, dan vind ik het allemaal wel geschift. Ehh geschikt...
Hdr, groothoek 10/20, sony 380. In photomatix tot hdr van 3 shots tot één foto gemaakt