donderdag 12 januari 2012

Hoe ver gaan we als mens?

Eergisteren kwam ik hem weer tegen. Een zoon van een vriend waarbij we ooit een paar jaar in dezelfde kerk zaten. Pa reed op een oude motor (bike in het juiste jargon) en dus begon de zoon na de brommer er ook aan en kwam trots zijn eerste bike laten zien. Dat is leuk, vind ik. We richten in die dagen een kleine christelijke motorclub op waarbij we al snel werden benaderd door leden van de voormalige psalm 23 en die nu de CMA vormen. Pa en zoon voelden zich in deze grote club als een vis in het water en het duurde dan ook niet lang, voordat de eerste tatoe kwam. Na een jaar zat de zoon van onder tot boven onder deze ingestoken beeltenissen en begon zelf een tatoeshop. Nog altijd toffe gasten met lange baarden en een look die volledig voldoet aan het idee van biker zijn. De vraag komt op, hoe ver mag een christen daarin gaan en komt het dragen van  tatoe niet verschrikkelijk dicht in de buurt van de verboden beeltenissen uit de bijbel. 
Foto groot onder deze link...

16 opmerkingen:

 1. Persoonlijk vind ik tattoos erg mooi, ik wil er al jaren 1, en ik ga het toch maar s doen. Gewoon een klein dingetje wat niet iedereen hoeft te zien. Anders krijg ik er spijt van dat ik het nooit gedaan heb, want ik vind het prachtig, een kunstvorm.
  Dat van die verboden beeltenissen ervaar ik niet zo, het ligt er ook aan wat je laat tattoëren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf heb ik niks met tattoos, zal er ook nooit één nemen. Maar ik heb wel weer een oorring, en sommige mensen vinden dat weer niet mooi, dus.... ieder zijn meug, denk ik dan maar.
  Mijn broer (een biker) heeft wel tattoos.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heb jij een broer die ook biker is Gerrit, wist ik niet.
  Xandra ehhh je maakt me nieuwsgierig, komt er nog een foto van die tatoe?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb niets met een tatoeage. Het is voor mij te definitief. Loop je de rest van je leven met de naam van je ex rond op je............ dan kom je nooit meer van haar af. Ja, zeggen ze dan, wat is die vrouw een klever. Ja vind je het gek?

  Op je rug laten zetten dat de voorkant mooier is? Nee dat is ook niks. Tenminste niet bij mij. Dat kippenborstje van mij is geen gezicht.

  Adriaan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb de naam va Jolanda op mijn arm zoals je weet. Had ik hem maar zoals Adriaan eigenlijk al zegt, op mijn kont laten zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, hij had eerst een Kawasaki vulcan 2ltr, en zat bij een Vulcan motorclub, maar is sinds vorig jaar is hij overgestapt op Harley en is nu lid van een Harley club.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Clint, nou.....dat ligt er een beetje aan waar.
  Daar ben ik nog niet over uit.:-)

  Ja, het is wel definitief. Daarom beter op veilig spelen en niet pontificaal ergens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh alle begrip als het op een niet openbaar plekje zit maar had je er dan geen moeite mee om het door die vreemde ogen van de tatoemeneer te laten zetten?

  Oke ik snap het Gerrit. Nou wel erg leuk dat hij zoveel plezier beleeft in het biken want er zijn heus nog wel normale motorclubs ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het nog niet gedaan hoor, maar nee, daar heb ik geen moeite mee, het is zijn werk. Voor hem is het gewoon vlees.
  Ik doe het niet op mn kont ofzo, SOMS mag je wat zien.

  Mn man heeft ook eens meegereden met CMK

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien handig dat ik de plek uitkies. Haha. Neen gekheid hoor ik plaag je maar. Ik kreeg na de uitzending van de EO veel vragen of ik bij de CMA kwam temeer omdat ik met de airbrush heel mooi kan spuiten. Maar ik ben niet zo'n groepsmens. Meer een Tarzan alleen in het oerwoud van het christendom vol apen. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, CMA, ja sorry.
  Wel een heel leuk aanbod!!
  Nouja, hihi, die laatste opmerking..Ik zeg maar niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ohwhaha, dat aanbod, ik bedoel dat aanbod van dat airbrushen he! Even voor de duudelijkheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Persoonlijk vind ik het storend dat je een biker wilt spelen om bikers tot Christus te brengen zo van kijk een Christen kan ook stoer en tof en cool zijn....

  tattoo,s :alles is geoorloofd maar niet alles is nutig....do y need to say more!!!!!!

  Ik ken jongens die onder de plakkers zitten die nu Christen zijn en het er graag af willen hebben.....

  Ik zei eens tegen iemand die zich als biker gedroeg en Christen is dat ik het een klein beetje sneu vind lijken......want om een junk tot Christus te brengen ga ik er toch ook niet uitzien als een junk......????

  Iedereen moet maar doen waar hij of zij zich goed bij voelt,ik hoef niets te zijn als Christus maar meer wordt in mijn.........

  Fijne zondag

  Grtz henri

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zit veel in Henri men kan zich ook verschuilen achter een dergelijke kreet en ik heb zo de indruk dat dit zeker wel gebeuren zal. Zo van: ik doe het voor die ander, maar ten diepste vindt men het gewoon leuk om de ruigpoot uit te hangen.
  Een opmerking om over na te denken van de junk. Ik drink elke dag een liter jenever want ik wil als ik een alcoholist tegen het lijf loop een jood bij de Joden zijn en dus drink ik. ZOiets bedoelde je. Tja....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja zo kijk ik er tegenaan,wordt niet gelijkvormig aan de wereld,de grondtekst zegt neem niet de identiteit van de wereld aan,vind ik persoonlijk een duidelijke statement.....
  Ik vind persoonlijk dat heel veel christenen willen lijken op de wereld,vooral met muziek en uiterlijk als er een nieuwe seculiere band uitkomt dan vind je al snel een christelijke tegenhander van z,on band,en dan de piercingen en tattoo,s hanekammen,coole christenhyves ik heb ze allemaal van harte leif maar ik ben de absolute sjaak afhaak in deze.....

  Grtz Henri

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.