donderdag 16 mei 2013

Ma in het ziekenhuis 2


Ma zit na twee jaar weer in de stoel. In het verpleeghuis Gouwestein liet men haar altijd in bed. Te lastig met dat verschonen om
in de stoel te zetten, vindt men daar. Toen we de arts er naar vroegen in het ziekenhuis keek ze verontwaardigt: hoezo niet uit bed? Geen wonder dat jullie moeder doorligplekken heeft! Natuurlijk mag en kan ze er uit. “En het eten dokter, in Gouwestein mag ze heel weinig eten er hangen zelfs lijstjes met:”Kinderen geef uw moeder geen snoep, koek of kauwgum.”

“Uw moeder mag alles eten waar ze trek in heeft, zegt de dokter.” In gedachten wurg ik langzaam de hoofdverpleegster van Gouwestein omdat mijn moeder door dat wijf alles ontzegd is en nu blijkt dat geen enkele grond te hebben dan pesten.

“Uw moeder heeft een zware blaasontsteking die naar haar nieren is gekropen en een te kort aan vitamine d, aldus de arts. Daar krijgt ze nu een behandeling voor en wij zullen bemiddelen voor een ander (lees beter) tehuis.”

Het verschil tussen het ziekenhuis en het verzorgingstehuis is onvoorstelbaar. Zelfs haar gebit wordt hier gepoetst, wat in Gouwestein als we bij ma kwamen en keken een ronduit smerige boel was want het in de avond uitdoen en schoonmaken daar begon men niet aan. 

Foto zus Carla en ma

4 opmerkingen:

 1. Ik wens jullie sterkte met de situatie; wel fijn dat er nu tenminste beter voor haar gezorgd wordt. Prettige Pinsteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks zoveel zorgen, Peter, fijn om te lezen dat er veel beter voor jou moedertje gezorgd wordt. Maar, ik kan mij heel goed voorstellen dat je op zo'n moment inwendig brand op zo'n verzorgingshuis, GRRRR.
  Heel veel sterkte en ook beterschap voor jou moeder Peter, dat ze zich langzaamaan weer veel beter gaat voelen. En dat het lukt voor een ander tehuis. Dat brengen we in gebed, voor Jezus is er niets onmogelijk, laten we daar op vertrouwen.

  Veel liefs voor jullie saampjes, en de kracht en liefde van onze Vader om jullie heen.
  Gewoon, van mij, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat er nu betere verzorging is!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn om te lezen, dat ze zo goed wordt verzorgd en er ook bemiddeling plaats gaat vinden voor een ander.. zorgcentrum. Veel succes hier mee Peter.
  Groetjes en veel sterkte.
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.